sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

rb
rb
0 14.03.2020 12:11:31

V slovenskem prvoligašu (najbrž) treningi BREZ PRHANJA, z enim od NAJBOLJŠIH IGRALCEV so obnovili pogovore

Grega Wernig
Rdeče-beli med prisilnim premorom rešujejo tudi igralsko križanko.

Nogometaši Aluminija so teden začeli z mislijo in pripravami na prvenstveni spopad z Muro, štiri dni pozneje pa bi moral biti v 'šumi' odigran še polfinalni pokalni dvoboj s soboškimi črno-belimi, toda zaradi koronavirusa so trenutne razmere v Sloveniji takšne, da je hitro postalo jasno, da se takšen scenarij ne bo uresničil. In v četrtek je postalo tudi uradno, da je nogomet ohromljen; NZS je do konca meseca prekinila vsa tekmovanja pod svojim okriljem, to priporočilo pa je upoštevalo tudi vseh devet MNZ-jev.

Kako so se na 'koronamanijo' odzvali v Kidričevem? "V skladu s priporočili NZS," je odvrnil direktor rdeče-belih. "V nogometni šoli smo takoj ustavili vse aktivnosti, kar zadeva člansko ekipo, pa so se igralci v petek zgolj sestali; niso trenirali, temveč jim je zdravnik pojasnil, kako naj ravnajo, kako previdni morajo biti. Do ponedeljka smo prekinili treninge, takrat pa bomo videli, kako in kaj naprej. Tudi zato, ker pričakujemo še dodatne odredbe oziroma ukrepe nove vlade. Hipotetično bi denimo lahko sledila popolna prepoved skupinske vadbe in na začetku tedna se bomo spet pogovorili, ocenili razmere ter sprejeli naslednje korake," je nadaljeval Borut Arlič in pristavil: "Ampak skoraj gotovo bodo igralci na treninge prihajali v športni opremi in se potem tudi takoj vrnili domov. Druženja v garderobah in prhanja ne bo, popolnoma jasno pa je, da se lahko vse skupaj hitro spremeni. Skratka, spremljamo razmere, na katere se bomo ustrezno odzivali in se jim prilagajali."

Na scenarij, da bi igrišča v Športnem parku samevala daljši čas, direktor rdeče-belih noče pomisliti. "Zavedamo se, da bi bilo najbolje oziroma najvarneje prekiniti treninge, toda kaj če potem pride informacija, da se bo prvenstvo 4. aprila nadaljevalo? Ne moremo začeti z ničle, to bi pomenilo tudi tveganje poškodb. Moramo trenirati in položaj ni tako preprost, kot se morda zdi. Za ta konec tedna ni problema, vadbe ne bo, ampak v daljšem časovnem obdobju tako ne bo šlo," opozarja Borut Arlič.

Kljub izrednim razmeram smo se dotaknili tudi nogometne teme. Kadrovske. Vse od začetka zimskih priprav in v uvodnih spomladanskih krogih je duhove kar precej buril status Ilije Martinovića. Kot je znano, je črnogorski branilec, ki mu bo po koncu sezone potekla pogodba, vztrajal pri odhodu. Njegova želja je bila tako močna, da ni hotel tvegati z igranjem prijateljskih preizkušenj, toda ponudbe, ki bi zadovoljila vse vpletene strani, naposled ni bilo. Hkrati jesenski poveljnik ni bil pripravljen podaljšati sodelovanja s Štajerci, zato so se v klubu odločili, da trener Slobodan Grubor na njegove storitve ne bo računal. Ustvaril se je pat položaj, ki očitno še vedno traja. "Ilija Martinović je pri nas, treniral je z ekipo in videli bomo, kako se bo vse skupaj razpletlo," je povedal Borut Arlič in dodal, da so obnovili tudi pogovore o morebitnem podpisu nove pogodbe, toda … "Stališč nismo zbližali," je razkril direktor Aluminija.

Članki iz rubrike