Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
14.03.2020 08:52:32
Deli članek:

BAGNACKU zaradi dveh rumenih kartonov ENA ali DVE tekmi PREPOVEDI? Ugibanj je konec!

Jurij Kodrun

Kazni disciplinskega sodnika NZS za 25. prvenstveni krog.

Po 25. prvenstvenem krogu, ki je bil odigran prejšnji konec tedna, na prvoligaškem prizorišču nogometa ne bo kar nekaj časa, a disciplinski sodnik je po zadnjih preizkušnjah kljub koronavirusu seveda moral opraviti svoje delo. In imel ga je kar nekaj!

Vznemirljiva so bila ugibanja, kakšna kazen bo doletela Mackyja Bagnacka, ki si je v izdihljajih dvoboja z Muro prislužil drugi rumeni in s tem rdeči karton. Prevladuje prepričanje, da je imel precejšnjo srečo, ker se Nejc Kajtazović po grobem prekršku nad Kevinom Žižkom ni odločil za neposredno izključitev, hkrati so se pojavila vprašanja, kako se bo odzval Boštjan Jeglič? Bo kamerunskemu branilcu prisodil kazen, ki je v navadi pri dveh rumenih opozorilih, torej eno tekmo prepovedi igranja, ali bi bila lahko sankcija tudi hujša?
Zdaj je jasno, da bo pomembni člen zmajev počival na naslednjih dveh preizkušnjah (ko bosta pač odigrani), saj je disciplinski sodnik NZS upošteval tudi predkaznovanost; Macky Bagnack je namreč v tej sezoni že videl rdeče, predčasno je moral z igrišča v zadnjem jesenskem dvoboju z Domžalami v Stožicah.

Triglavu 760, Celju 550 evrov kazni

Po spopadu s Prekmurci je zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev kaznovana tudi Olimpija; krivo je množično prižiganje bakel, kar bo Ljubljančane stalo 1050 evrov.
Neprimerno in nešportno so se na tekmi v Kranju vedli tudi navijači Triglava in Celja. Domača organizirana skupina je žaljivo skandirala igralcu nasprotne ekipe in se žaljivo izražala do NZS, zato bodo morali Gorenjci plačati 400 evrov, še precej več pa bi v primeru, če ne bi bilo olajševalne okoliščine, ki jo predstavlja pisna izjava kluba. Dodatnih 360 evrov bodo odšteli zaradi kršitve predpisov NZS, ker je Vlado Šmit vodil ekipo brez ustrezne trenerske licence.
Privrženci zasedbe iz knežjega mesta so večkrat žaljivo skandirali navijačem nasprotne ekipe, kar bo blagajno grofov olajšalo za 550 evrov.
Igralec Rudarja Jovan Vladimir Pavlović, ki je bil izključen v dvoboju s Taborom, bo počival na eni tekmi, prav tako kot Luka Koblar (Maribor) in Mihael Klepač (Aluminij), ki sta morala predčasno z igrišča zaradi dveh rumenih kartonov.