polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

italija, koronavirus, smrtne žrtve, Ponte San Pietro Bergamo Svet24.si

Toliko smrti zaradi covida-19 napovedujejo ...

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

koronavirus, ukc-ljubljana, vstopna-točka, klinični-center Svet24.si

"Ogorčenje ljudi na terenu je strašno. Ne vem, ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

andrej Njena.si

Delovna akcija: Andrej se še ni vrnil domov

rb
rb
1 14.03.2020 10:04:26

KAZNI za Dareta Vršiča in soigralce? KOPRSKI PREDSEDNIK jim je jasno in glasno povedal, kaj si misli!

Grega Wernig
Kanarčki so na spomladanski premieri poskrbeli za nejevoljo prvega moža kluba.

Pričakovanja so bila drugačna. Popolnoma drugačna. Prevladovalo je mnenje, da bodo Koprčani v prvem krogu nadaljevanja drugoligaškega prvenstva zlahka opravili z Brežičani in nadaljevali marš proti prvoligaški druščini, toda razpletlo se je z velikim presenečenjem – z remijem 1:1, ki ga predsednik ni videl. Oziroma ga je 'videl' zgolj od daleč. "Z daljnogledom," se je nasmejal Ante Guberac, ki mora odslužiti kazen treh tekem prepovedi prisotnosti na stadionu. Spomnimo: disciplinski sodnik NZS mu jo je prisodil po prijavi Mitje Žganca zaradi nešportnega vedenja po domačem porazu z Gorico. "Še vedno sem prepričan, da je kazen neupravičena. Obstaja veliko prič, ki bi potrdile, kaj se je zares dogajalo, a jo bom spoštoval," je vnovič poudaril prvi mož kluba z Bonifike, ki bo manjkal tudi na naslednji preizkušnji, za katero pa zaradi nastalih razmer kakopak ni jasno, kdaj bo odigrana.


Za kazni se ni odločil

Prav tako pa obstajajo priče, ki potrjujejo, da so varovanci Mirana Srebrniča na spomladanski premieri igrali zelo slabo. Izid je bil temu primeren, kar je predsednika spravilo v zelo slabo voljo. In glede na temperament, po katerem je znan, je marsikdo pričakoval posledice, toda ... "Bilo je slabo, to je popolnoma jasno, o tem ni treba razpredati. Opravil sem sestanek z igralci in strokovnim vodstvom, za kazni pa se nisem odločil. Povedal sem jim, kaj si mislim, in jim poslal jasno sporočilo, da tako ne gre naprej. To naj bo opozorilo, da se nam kaj takega ne sme več dogajati," pravi Ante Guberac.

936-1-guberac nm
Nikola Miljković
Na srečo Koprčanov je tudi Gorica ostala praznih rok. "Seveda drži, da nam to ustreza. Ne bomo se slepili, da ni tako, a na druge se ne smemo ozirati. Mi smo Koper. Igralci so redno plačani, imajo odlične pogoje, naš cilj je kristalno jasen. In dejstvo je, da se nam takšni spodrsljaji ne smejo več ponavljati, zato se mi je zdel pogovor nujen. Bolje preprečiti kot zdraviti; ko začneš zdraviti, to stane veliko," je bil slikovit prvi mož Koprčanov. "Verjamem oziroma sem prepričan, da bo podoba ekipe ob nadaljevanju prvenstva takšna, kot si želimo," je pristavil Ante Guberac, a to še ni bilo vse.


Brez pritiska ne gre

"Nihče ne bo zameril morebitnega slabšega izida, če bodo fantje dali vse od sebe, če se bodo trudili po najboljših močeh, če se bodo 'stepli' za uspeh. Seveda pridejo tekme, ko preprosto ne gre, vendar pristop ne sme biti vprašljiv. Imamo kakovostne posameznike, o tem ni niti najmanjšega dvoma, a njihove sposobnosti v želeni meri pridejo do izraza le ob primerni zagnanosti. 'Izdelek' je lahko pravi le ob stoodstotni angažiranosti, saj brez volje tudi kakovost ne pomeni veliko. Ne morem in ne bom sprejel, da je lahko želja nekoga, ki se bori za obstanek, večja od tistega, ki se poteguje za prvo ligo. Tega si ne smemo dovoliti, prav tako za slabšo podobo ni opravičilo pritisk uspeha. Kdor ga ne more zdržati, če koga ovira, bo moral drugam. Brez pritiska v nogometu pač ne gre. Še zlasti, če hočeš biti uspešen, naš namen pa je zelo dobro znan, pred nikomer ga ne skrivamo," je z odločnim glasom pripovedoval koprski prvi mož.

Medtem so se bili na Bonifiki kakopak prisiljeni odzvati tudi na razmere, ki jih je povzročil koronavirus in UO je sprejel sklep, da se do nadaljnjega v klubu odpovejo vse aktivnosti.

Članki iz rubrike