GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
1 21.02.2020 10:05:55

KLJUČNI MOŽ Olimpije: Maribor? Igrali smo VELIKO BOLJŠI nogomet! Pa tudi naša ekipa je...

Aleš Cipot
Da bo Tomislav Tomić eden ključnih mož Olimpije na peklenskem uvodu v drugi del sezone 2019/20, ni nikakršnega dvoma. Vezist iz Bosne in Hercegovine je pred svojim 108. nastopom v zeleno-belem dresu prepričan, da lahko zmaji spomladanske boje začnejo na najboljši možen način.

Ste pripravljeni na večni derbi?
Seveda smo! Priprave so bile dolge in naporne, a tudi uspešne. Na srečo nimamo pretiranih težav, če seveda odmislimo to, da bomo pogrešali Bagnacka in Samardžića. Vse drugo je super.

Bi si želeli, da bi vam v prvem spomladanskem krogu nasproti stal kdo drug kot ravno Maribor?
Ne. Drugi del sezone je lepo odpreti z derbijem. Za nameček bo tekma v Mariboru, kjer v zadnjem času igramo zelo dobro in dosegamo dobre rezultate. Verjamem, da bomo nadaljevali v enakem slogu in vnovič prišli do pozitivnega rezultata. Nikogar nočem užaliti, toda igrati z Mariborom je nekaj najboljšega. Nič se ne more primerjati z igranjem pred polnimi tribunami. In s tem, ko morda pokvariš vedno odlično vzdušje v Ljudskem vrtu …

Kako velik udarec bo odsotnost obeh udarnih centralnih branilcev?
Zagotovo bo drugače, kot bi bilo, če bi igrala Bagnack in Samardžić. Macky in Miral sta zelo, zelo pomembna člena naše udarne enajsterice. Vemo, kakšen nogomet igramo, zato je pomembno, da imamo zadaj dva tako dobra in zanesljiva branilca. Kar je, je, tega ne moremo spremeniti. Če bomo vsi na pravi ravni, verjetno ne bomo imeli težav, ampak nesmiselno je govoriti vnaprej. V soboto bomo videli, kako se nam bo poznala njuna odsotnost.

MALI PREMORE KAKOVOST

Eden od kandidatov za nastop v Ljudskem vrtu je Matija Burin, ki je še zelo mlad. Mu soigralci kljub temu zaupate?
Mali brez kančka dvoma premore kakovost. Vsi vemo, da je bil kapetan mlajših selekcij. Če bo igral, bo to zanj zares zelo dober test. Lahko bo ocenil, na kateri točki nogometnega razvoja je. Kar zadeva njegova leta, pa … V današnjem nogometu leta niso pomembna. Ne šteje to, ali si mlad ali star, ampak le, ali zmoreš ali ne. Če bo Matija zaigral, mu bomo vsi pomagali, da bo odigral dobro.

Pa novinec Daniel Kamy?


Na preizkušnji je dokazal, da je dober nogometaš. Če ne bi bil, mu verjetno ne bi ponudili pogodbe. Je levičar. Toda šele čas bo pokazal, kaj lahko zares ponudi, in predvsem, kakšne izkušnje ima s tekmami, kakršna bo sobotna.

Trener Hadžić se boji, da bi Luka Menalo lahko počival dlje, če bi mu dokončno odpovedalo koleno, ki ga muči že nekaj časa. To bi bil udarec v bitki za prvaka, kajne?
Drži, Luka ima težave z meniskusom. Ampak kdo ve, koliko nas ima takšne težave. Če bi šli vsi na temeljit pregled … (smeh). Luka ve, kako se spopasti s tem, saj to ni nekaj, kar bi se pojavilo v zadnjih dneh. Mislim, da z njim ne bo večjih težav. Na derbiju bo igral, je pripravljen. Prepričan sem, da bo še kako nevaren za gol Maribora.

IGRALI SMO VELIKO BOLJŠI NOGOMET

Kako bi ocenili dogajanje v zimskem prestopnem roku? Kdo se po kadrovskih rošadah v pomlad podaja boljši – vi ali Maribor?
Večkrat sem že poudaril: prepričan sem, da je naša udarna enajsterica boljša od prve postave Maribora. Hkrati pa je verjetno res, da ima Maribor nekoliko širši kader. Bomo videli, kaj bo odločilnega pomena v bitki za prvaka. Ampak nekaj drži kot pribito: v prvi polovici sezone smo igrali veliko boljši nogomet. Mislim, da so obeti dobri, saj smo zadržali okostje ekipe.

V Mariboru ste pred časom zabili mojstrski gol. Boste tudi tokrat poskušali večkrat streljati proti vratom vijoličastih?
Ha, ha, ne dajem veliko golov. Pravzaprav me ti niti ne zanimajo tako zelo. Precej bolj v mojih očeh šteje to, da igram dobro, da ekipa igra dobro in da je dober tudi rezultat. Kdo daje gole in kakšni so, pa vsaj zame ni tako zelo pomembno.

Poleti vam poteče pogodba z Olimpijo. Je na tem področju že kaj novega?
Drži, po koncu sezone bom brez pogodbe. Bile so možnosti, da bi odšel že pozimi, vendar v klubu ni bilo pravega interesa, da bi me spustili, pa tudi sam nisem čutil posebne želje po odhodu. Želel sem ostati. Tudi zato, ker bi rad osvojil naslov državnega prvaka. Potem pa … Bomo videli. Če se bo našlo kaj zanimivega, bom morda naredil korak v drugo smer.

Članki iz rubrike