Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rb
rb
0 16.02.2020 09:18:43

Udarilo nas je, bili smo šokirani. To ni videti lepo!

alesfevzer.com
Začelo se je zaključno odštevanje do začetka drugega dela sezone, ki ga bodo muraši opravili v domačem okolju. Žiga Kous je po vrnitvi iz Turčije prepričan, da so ob sredozemski obali postavili pravšnje temelje za uspešno pomlad, čeprav vse ni potekalo tako, kot so si zamislili.

"Opravili smo, kar smo načrtovali, delali smo dobro," je bivanje ob sredozemski obali ocenil Žiga Kous, toda vse vendarle ni bilo tako, kot so si Sobočani zamislili. Nikakor ne, manjkalo ni niti stresnih trenutkov, za katere so poskrbele nesreče Renata Simića, Matka Obradovića in Marina Karamarka. "Seveda ostaja grenak priokus zaradi poškodb, ki so nas doletele. In dejstvo je, da nas je to kot ekipo močno udarilo, bili smo šokirani. V prvem trenutku se je bilo takšnemu stanju duha nemogoče izogniti. Saj človek ne more verjeti. Najprej jo je skupil Renato, nato Matko, pa Marin ... Ne, nikakor ni lepo videti, ko se morajo soigralci zaradi takšnih stvari predčasno vrniti domov. Ampak dogajajo se tudi nesreče, tudi to je sestavni del nogometa, s tem se je bilo treba soočiti. Kaj drugega nam ni preostalo in menim, da so treningi v Turčiji naposled dosegli namen. Naredili smo dobro delo in razmere, ki smo jih imeli na voljo, izkoristili na pravšnji način."


Z novimi smo se dobro povezali

Eden od črno-belih kapetanov je izpostavil tudi dogajanja ob igrišču. "Nadvse me veseli, da smo se z novimi igralci zelo dobro povezali. To je gotovo dodana vrednost bivanja v Turčiji, ki smo ga prav tako izkoristili za krepitev ekipnega duha."
Na prijateljskih preizkušnjah se ni izšlo po želenem scenariju; črno-beli so enkrat zmagali in trikrat izgubili. "So bile dobre zadeve in so bile tudi slabe ali slabše. Vemo, kje smo počeli napake, kaj moramo izboljšati. Trener nas je na pomanjkljivosti opozarjal skozi analize, o tem smo se veliko pogovarjali, prav tako kot seveda o tistem, kar je bilo v naši igri dobrega. To moramo še nadgraditi in si hkrati prizadevati, da bi bilo slabosti čim manj. Vsekakor verjamem, da gremo v pravo smer in da bo do začetka pomladi podoba ekipe takšna, kot si želimo. Moji občutki so pozitivni," je odločen izkušeni desni bočni branilec.

Ne smemo gledati predaleč

Navijači od nadaljevanja sezone pričakujejo precej. Veliko. "Naši nameni so takšni, kot so bili. Želimo biti uspešni, želimo se veseliti čim večjega števila zmag, toda obenem nam je jasno, da ne smemo prehitevati. Ne smemo gledati predaleč, temveč moramo razmišljati zgolj in samo o vsaki naslednji preizkušnji," je dejal Žiga Kous, a kljub njegovim besedam smo si 'drznili' preskočiti nekaj dvobojev in se dotaknili polfinala pokalnega tekmovanja, ko se bodo muraši za uvrstitev v zaključni obračun, ki ga bo gostila Fazanerija, udarili z Aluminijem. Bosta to prvi tekmi sezone? "Za nas je pomembna vsaka, o tem ni niti najmanjšega dvoma, vendar je hkrati res, da ima polfinale Pokala Slovenije še neko dodatno težo. Jasno je, da želimo biti uspešni, da si želimo igrati v finalu, a bom še enkrat ponovil, da ne smemo prehitevati. O tem bomo razmišljali, ko bo čas za to."

Članki iz rubrike