Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
30.12.2019 11:20:01
Deli članek:

Nekdanji ZVEZDNIK JUVENTUSA na klopi TABORA? Tukaj je vsa RESNICA iz PRVE ROKE

Kako blizu prihoda v Sežano je Mauro Camoranesi?

Italijanski mediji so v nedeljo zgodaj popoldne osupnili nogometno javnost na sončni strani Alp. Postregli so z informacijo, da je Mauro Camoranesi postal novi trener Tabora, s Sežanci pa naj bi že podpisal pogodbo do konca sezone 2020/21. O tem so poročali vsi. Na svojih spletnih straneh denimo tudi vsi trije športni časniki La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport in Tuttosport, kar je vsekakor razkrivalo resnost zgodbe. 


Blestel v dresu Juventusa, z Italijo svetovni prvak

Seveda gre za slovito ime. Zelo slovito. Mauro Camoranesi, Argentinec, ki je zaradi italijanskih prednikov sprejel italijansko državljanstvo, je nekdanji zvezdnik Juventusa, v dresu katerega je kot nepopustljiv vezist med letoma 2002 in 2010 odigral 224 tekem in dosegel 27 zadetkov. S staro damo je osvojil tri naslove prvaka, bil pa je tudi standardni član azzurrov. Za reprezentanco je ob štirih zadetkih zbral 55 nastopov in z njo leta 2006 osvojil naslov svetovnih prvakov.
Po koncu bleščeče igralske kariere je zaplul v trenerske vode, a pretiranih uspehov do zdaj ni imel. Ognjeni krst je doživel na klopi mehiškega tretjeligaša Coras de Tepica, nato je vodil argentinski Tigre in nazadnje v drugi mehiški ligi Tapachulo, ki jo je zapustil pred dvema letoma. Od takrat ni imel kluba, v tej sezoni je v Italiji strokovni komentator dogajanja v serie A, Tabor pa naj bi bil odskočna deska za njegovo trenersko kariero v Evropi.

Sulejmanović bi ohranil pomembno vlogo

Kakopak nam ni preostalo drugega, kot da preverimo resničnost informacij in poskušamo izvedeti še kaj več. "Res je, da smo z Maurom Camoranesijem navezali stike in se pogovarjali o možnostih morebitnega sodelovanja, ampak v tem trenutku ni še prav nič dogovorjeno," je pojasnil direktor Tabora Davor Škerjanc in pristavil: "Še vedno ostaja vprašanje, kakšne so realne možnosti, da bi tako veliko ime prišlo v Slovenijo, a ne glede na to, kaj se bo pripetilo, če se bo, bo Almir Sulejmanović v našem klubu ostal v nadvse pomembni vlogi. Trenutno je še vedno naš glavni trener, če se bo kaj zgodilo, pa bomo razmislili ter videli, kako in kaj. Ni potrebe po špekuliranju, nedvomno pa bomo v njegovo strokovno vodstvo dodali nekaj ljudi. O tem sem pred časom že govoril. Kako se bo z Maurom Camoranesijem vse skupaj razpletlo, je težko napovedovati. Nehvaležno. Kot sem že rekel, lahko potrdim, da je bil stik vzpostavljen, česa bolj oprijemljivega pa za zdaj ni. Nismo se še sestali, da bi se lahko bolj konkretno pogovarjali, ali njegova vizija sovpada z našo in ali je njegov način dela za nas sploh ustrezen. Ne, niti do tukaj še nismo prišli. Bil je vzpostavljen osnovni stik, z njegove strani je bilo izkazano zanimanje za sodelovanje. In to je za zdaj to; kako se bomo na koncu odločili, kaj bomo iz tega izvlekli, bo bržčas znano v prihodnjih sedmih do desetih dneh."

Martin Metelko