Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.12.2019 11:06:57
Deli članek:

SMEJI SE VES SVET! Noro, KAKO je Ronaldo postal IGRALEC LETA na SVOJEM izboru! Messi pa ...

To mora človek videti, da bi lahko verjel.

Že res, da je Lionel Messi osvojil tako Fifino nagrado The Best kot še bolj prestižno zlato žogo. Že res, da je s šestimi zlatimi žogami spisal zgodovino. In že res, da Cristiana Ronalda na podelitvi teh dveh imenitnih nagrad ni bilo. Si je pa zato Portugalec ponovno podelil svojo nagrado in na podelitev v Dubaj seveda tudi odpotoval. In ko pravimo, da si je podelil svojo nagrado, to tudi dejansko drži. Ronalda je namreč za igralca leta - ponovno - izbrala organizacija Globe Soccer, ki jo v Združenih arabskih emiratih obvladuje njegova agent Jorge Mendes. 

Pomislite, pri nagradah Globe Soccer so stvari povsem drugačne kot v vzporednem vesolju nogometne realnosti. Pomislite, to nagrado je Ronaldo osvojil že šestkrat, medtem ko je bil Messi v vseh teh letih svoje prevlade nagrajen ... enkrat. Da, enkrat samkrat, Cristiano po četrti zaporedni zmagi proti Argentincu vodi z neverjetnih, smešnih, absurdnih 6:1. A kaj bi človek pričakoval drugega, ko pa sta tako podelitev kot nagrada čista farsa. 

Kar poglejte, kdo je slavil poleg Ronalda. Verjeli ali ne, največje mlado odkritje leta je po izboru skrivnostne žirije postal Ronaldov in Mendesov rojak Joao Felix, seveda Mendesov varovanec. Verjeli ali ne, v kategoriji športni direktor leta (?!) je slavil športni direktor Atletica Andrea Berta, ki je Felixa kupil od Benfice za 120 milijonov evrov in z milijoni zasul ... Mendesa. No, je pa to tudi edina nagrada, ki ima kategorijo menedžer leta - in slavil je, pomislite, Jorge Mendes. Saj ne more biti res. Pa je. Še več, Mendes je to nagrado na desetih dozdajšnjih podelitvah dobil ... devetkrat.   

"Zelo sem ponosen, da sem ponovno postal igralec leta. Zahvaljujem se Juventusu, reprezentanci, svojim soigralcem, svojemu menedžerju in vsem pri Globe Soccer, ki so glasovali zame. Vesel sem te prestižne lovorike in trudil se bom, da bi osvojil še kakšno," je Ronaldo ob tem tudi dal povsem resne izjave, na veliko poziral z nagrado, z menedžerjem, družino, vsemi mogočimi. Skratka, farsa, ki ji človek ne bi verjel, če je ne bi videl.