Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.12.2019 09:25:24
Deli članek:

Ste pričakovali TOLE?! Obradović odprl dušo in PRIZNAL: Prestop v Muro je bil prava stvar. V Mariboru sem ...

Aleš Cipot

Postal je nadvse pomemben člen v soboški zasedbi. Še več, Matko Obradović je eden od ključnih mož črno-belih in tudi v nadaljevanju sezone bodo dosežki Prekmurcev v veliki meri odvisni od njegovega navdiha, od njegovih obramb.

V lanskem poletju je v zadnjih urah prestopnega roka zamenjal klubske barve. Prekinil je pogodbo z Mariborom ter sprejel vabilo iz Fazanerije in hitro je postalo jasno, da so s tem pridobili vsi. Matko Obradović se je nogometno vrnil med žive, Mura pa je dobila odličnega vratarja. "Prestop v Muro je bil zagotovo prava stvar. V Mariboru sem se počutil mrtvega, lahko bi rekel, da sem izgubil pravo željo po nogometu, ko nikakor nisem dobil več priložnosti in nisem bil več del zgodbe. V Murski Soboti sem takoj naletel na pozitivno ozračje. Trener mi je predstavil dolgoročen načrt, ki je vključeval tako želje po razvoju kluba kot mojo vlogo v njem. Po prihodu v Muro sem znova začutil tista prava čustva, zaradi katerih sem začel igrati nogomet. V meni sta se znova prebudila adrenalin in ljubezen do nogometa," je v zadnji Reviji Mura razkril 28-letni čuvaj mreže.

Po odlični pretekli sezoni so aktualni cilji murašev povezani z uvrstitvijo v zgornji polovici lestvice, obenem so se Ante Šimundža in njegovi varovanci uvrstili v polfinale pokalnega tekmovanja, kjer se bodo udarili z Aluminijem. »Dozdajšnji dosežki so odsev naše kakovosti. Lahko se borimo za vrh in mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, a pomembno se je zavedati, da nič ne gre čez noč. Na začetku te sezone je bilo čutiti, da so se pričakovanja navijačev povečala, ampak ne bi še smeli imeti prevelikih zahtev. Moramo vedeti, da smo še vedno mlada in neizkušena ekipa, večina igralcev je še pred letom in pol igrala v drugi ligi. Nič ne gre čez noč, niti ena zmaga ne pride sama od sebe. Za zdaj imamo dobre rezultate, a to nas nikakor ne sme zavesti. Prišli bodo tudi manj dobri trenutki, zato moramo vedno dihati kot eno, ne biti zaletavi in nikoli leteti previsoko,« je zatrdil Matko Obradović in poudaril, da se na ravnici odlično počuti, dotaknil pa se je tudi razlik med navijači Mure in Maribora. »V enem od intervjujev pred časom sem to že povedal, pa je potem nastal cirkus. (smeh) Ampak takšno je pač moje mnenje. Dokler so rezultati, lahko v Mariboru igralci počnejo, kar želijo, ko pride slaba tekma, pa vsi pljuvajo po njih. Tega v Muri še nisem začutil. Zgodilo se mi je že nekaj napak, a sem vedno čutil iskreno podporo navijačev. Vedno dobim aplavz in spodbudo za naprej. Tukaj ni tako, da od prve napake naprej ne bi veljal nič.«