sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu
nu
1 28.11.2019 11:42:40

Podatek, da te kap! Še nikdar ni bil BOLJŠI, vroči član Olimpije že do NAJBOLJŠEGA izkupička. V KARIERI!

Martin Metelko
Ante Vukušić igra v življenjski formi.

Da Ante Vukušić preživlja sanjske trenutke, ni dvoma. Še v pretekli sezoni je životaril pri Krškem, zdaj je kot član Olimpije prvi strelec slovenske lige. Dalmatinec se je v dresu ljubljanskega kluba na tekmah Prve lige Telekom Slovenije na 18 tekmah med strelce vpisal kar 15-krat, trikrat več kot Dario Vizinger (Celje) in Predrag Sikimić (Tabor), ki sta skupaj na drugem mestu razpredelnice najučinkovitejših nogometašev. Ob tem velja dodati, da Vukušić nikoli v svoji karieri ni imel boljše sezone, čeprav je tekmovalno leto 2019/20 šele na polovici!

Pred prihodom v Ljubljano je največ zadetkov dosegel v sezoni 2010/11, ko je nosil dres splitskega Hajduka. Tedaj je v hrvaški ligi odigral 29 tekem, na katerih se je med strelce vpisal 14-krat. V naslednji sezoni je nato zbral 12 golov na 24 tekmah, to pa sta bili tudi edini sezoni, ko je Vukušić dosegel dvomestno število zadetkov. Potem je šlo hitro vse navzdol. V sezoni 2012/13 je prestopil v Pescaro, po slovesu od Hrvaške in do prihoda v Ljubljano pa je nato za vse klube, za katere je igral, skupno dosegel le štirinajst zadetkov.

Dodajmo, da ima 28-letnik zdaj še dve tekmi časa, da ujame Andraža Šporarja, ki je v prvem delu sezone 2015/16 zabil 17 golov. Pri Olimpiji jih v samostojni Sloveniji nihče ni več v tem delu sezone. A kot je že namignil statistični guru Optažabar, se v zgodovini kluba skriva nogometaš, ki je dosegel še štiri zadetke več, kot jih ima ta hip Vukušić. Njegovega imena za zdaj ni razkril.

vukusic
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike