Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
1 28.11.2019 10:58:38

Olimpija: Moramo se primerjati z mednarodno konkurenco

Mladi nogometaši Olimpije so pred dnevi izkušnje nabirali proti vrstnikom iz Beograda.

Pisali smo o ekspediciji Olimpijinega podmladka v Beogradu, kjer so se selekcije od U8 do U14 merile z vrstniki iz Crvene zvezde, Partizana in OFK Beograda. Dečki so se tudi rezultatsko izkazali, si nabrali novih mednarodnih izkušenj in se na travniku primerjali z uglednimi beograjskimi nogometnimi šolami. Vtise s tradicionalnega "delovnega obiska" je strnil direktor nogometne šole Olimpija do U15 Hajro Rizvić. "Spet smo bili toplo sprejeti, že nekaj let utrjujemo odnose z najboljšim nogometnim podmladkom v regiji, Crvena zvezda in Partizan sta tudi med njimi. Prav je, da se primerjamo s kakovostnimi nogometnimi akademijami in njihovimi ekipami ter tako nabiramo nove izkušnje in ugotavljamo naš napredek. V tej smeri bomo delovali tudi v prihodnje."


Olimpija je v Beograd potovala z vsemi selekcijami do kategorije U14, ob merjenju moči na travniku pa je bil obisk tudi uradne narave. "Že prej smo se dogovorili za sestanek z vodilnimi možmi mladinskega pogona Partizana in Crvene zvezde. Najprej sem se srečal s predstavniki Crvene zvezde. Sprejeli so me Dragan Mladenović, direktor nogometne šole, Nikola Jelić, vodja mladinskega pogona, in Vladimir Cvjetićanin, vodja do U14. Naslednji dan smo se srečali še z vodilnima v mladinski nogometni šoli Partizana Markom Ranevskim in Nikolo Grubišićem. Tudi v bodoče bomo tesno sodelovali. Olimpija se mora primerjati z najboljšimi v regiji, v nekaterih selekcijah smo celo pred beograjskima velikanoma," je še povedal trener ekipe U13 Rizvić, ki je s svojimi varovanci zabeležil vse tri zmage.

"Rezultat na takšnih tekmah ni ključen, je pa zelo pomemben. Tudi pri tem vztrajamo. Vedno je dobro, da naši mladi nogometaši dobijo tudi z zmagami proti dobrim nasprotnikom še več samozavesti in volje do dela." 'Zmajčke' in trenerski štab, ki je naše fante vodil v Beogradu, je z obiskom presenetil tudi župan mesta Ljubljane Zoran Janković. "Prijetno smo bili presenečeni. V času bivanja v Beogradu nas je obiskal tudi nekdanji direktor Olimpije Ranko Stojić, prišel je Vlado Lalatović in drugi. Skratka, vsestransko koristen obisk, ki bo ostal tradicionalen."

Članki iz rubrike