zrče, zabava, novalja Svet24.si

Okuženi v Zrčah: Hrvati očitajo Avstrijcem ...

loto, bavarska. 6aus49 Svet24.si

Skoraj mesec dni je denarnici nosila bogastvo

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

4 - Nika Zorjan Njena.si

Nika Zorjan imela vsega dovolj in končno povedala...

skupina taktiki (2) Njena.si

Gregor Čeglaj ujet s to lepotičko

nu
nu
2 18.11.2019 10:36:04

IZBRISANI in nato spet VRNJENI zvezdnik Maribora IZLIL DUŠO: Res je težko, ko ...

Grega Wernig
Amir Dervišević je izlil dušo.

Mariborski vezist Amir Dervišević je v intervjuju za klubsko spletno stran spregovoril o svoji zares nenavadni zgodbi. Potem ko je bil pred začetkom letošnje sezone povsem izbrisan iz načrtov Darka Milaniča, se je v zadnjih tednih vanje vrnil. Še kako vrnil! Visokorasli nogometaš je znova pomemben člen začetne enajsterice vijoličastih. 

"Ko treniraš in igraš, je vse super. Res me ni bilo vmes nekaj časa na igrišču, ampak na mojo izkušnjo gledam kot na potrditev, da se moraš boriti in nikdar ne obupati. Res je težko, predvsem s psihološkega stališča, ko mine daljše obdobje brez tekem, toda najpomembnejši je dokaz, da je trud poplačan. Vesel sem, da spet igram, poskušal bom zadržati to raven in ostati na igrišču tudi v prihodnje," je dejal Dervišević. 

"Seveda pride vmes tudi kakšen dan, ko ti ne gre ali se ne počutiš prijetno. Ko si v dvomih, kako naprej. Toda iz vsake izkušnje je treba izvleči kaj pozitivnega. Moj primer je takšen, da morda prej nisem ob treningih ravno veliko časa preživljal v fitnesu ali na dodatnih treningih. Ko se ti nekaj zgodi, začneš na neki način delati več na sebi. Rekel sem si, zdaj moraš stisniti in se še dodatno potruditi. Če ne moreš do minut na igrišču, moraš vsaj delati zase. Da se ne bi zgodilo, da bi bil nepripravljen, če se bo pojavila nova priložnost za igranje. Kot bi rekel moj oče, treba je delat', delat', delat'. Drugače ne gre, druge izbire ni. To se je znova izkazalo. Prišla je priložnost, zagrabil sem jo in poskušal bom ostati del ekipe," je odkrito priznal mariborski nogometaš, ki je bil v prejšnji sezoni najboljši asistent lige. 

Da je postal najboljši asistent lige, je bil zelo zaslužen tudi Saša Ivković, zdaj že bivši branilec Maribora. Naveza Dervišević-Ivković je bila ob prekinitvah izredno nevarna. "Moramo najti novega aduta v teh situacijah. Z Ivkovićem je bilo sodelovanje res odlično, kot neki magnet (smeh). Toda vsega je enkrat konec in zdaj je nova zgodba. Imamo veliko igralcev, ki so sposobni skočiti in zabiti z glavo. Mitrović, Peričić, več je nevarnih strelcev iz prekinitev. Poskušal bom prispevati svoj delež s podajami, bistvenega pomena pa je, da skupaj osvajamo točke in gremo proti cilju," je razložil Dervišević. 

Slednji pravi, da je njegova zgodba pri Mariboru zelo podobna filmski: "Verjetno so res redki primeri s podobno zgodbo. Včasih kdo pogosto menjava klube in mora vedno začenjati znova. Jaz sem tukaj že več kot 6 let, doživel sem vzpone in padce. Kaj vse se mi je zgodilo, je težko opisati. Mislim, da na takšen način res še nihče ni šel od rednega igranja do B-ekipe in nazaj, tudi do reprezentance, pa spet na klop in tribuno. Lahko rečem, da sem se vrnil kot feniks. Nabralo se je materiala za knjigo, morda celo za kakšen krajši film (smeh)." 

Članki iz rubrike