favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 18.11.2019 07:25:07

"Pravici je zadoščeno!" je takrat vpil Zahović ... Ljudski vrt je norel, tam je bil tudi veliki ABRAMOVIČ! (video)

m24.si
Slovenska nogometna reprezentanca se je na današnji dan pred točno desetimi leti uvrstila na svoje tretje in do zdaj zadnje veliko tekmovanje. Ekipa pod vodstvom zdajšnjega selektorja Matjaža Keka si je namreč v dodatnih kvalifikacijah proti Rusiji priigrala pot na svetovno prvenstvo 2010 v Južnoafriško republiko.

Slovenija je takrat igrala v kvalifikacijski skupini 3 skupaj z na koncu prvo Slovaško, Češko, Severno Irsko, Poljsko in San Marinom. Zbrala je 20 točk, dve manj od Slovaške, ki je izgubila obe tekmi proti Slovencem.

Tako so slednje znova čakale dodatne kvalifikacije. Nasproti je stala velika Rusija z uveljavljenimi igralci, kot so bili Igor Akinfejev, Roman Pavljučenko, Andrej Aršavin, Jurij Žirkov in drugi. Prepričani o svojem napredovanju so zaigrali že v dresih za mundial.


Toda Kekovi fantje se na to niso ozirali. Na prvi tekmi v Moskvi je po dveh zadetkih Dinjarja Biljaletdinova upanje Sloveniji ohranil Nejc Pečnik z golom v 88. minuti. Na povratni tekmi 18. novembra 2009 je Ljudski vrt v Mariboru pokal po šivih zaradi ljudi in hrupa.

Vse to je Kekove igralce dvignilo, bili so boljši tekmec, odločilni zadetek pa je dosegel Zlatko Dedić v 44. minuti. "Naše želje, naši cilji, naše sanje so se uresničili. Zgradili smo svojo zgodbo, za navijače, za Slovenijo. Pokazali smo, da znamo in zmoremo," je po tekmi dejal Kek.

Takrat so igrali Samir Handanović, Mišo Brečko, Marko Šuler, Boštjan Cesar, Robert Koren, Valter Birsa, Milivoje Novaković, Bojan Jokić, Dedić, Andraž Kirm in Aleksandar Radosavljević ter še Pečnik, Dalibor Stevanović in Zlatan Ljubijankić.

Značke: slovenija, dedić, rusija

Članki iz rubrike