Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
25.10.2019 06:58:13
Deli članek:

BUM PO GLAVI! Uefa ni pokazala MILOSTI Olimpiji: Tole je KAZEN, tudi STADION bo ZAPRT, in to za...

/

Na naslov Olimpije je prišla kazen. Evropska kazen.

Skoraj tri mesece po tekmi med Olimpijo in turškim klubom Malatyaspor so Ljubljančani le dočakali, za kar so upali, da nikdar ne bo prišlo do njih. Kazen zaradi neprimernega obnašanja gledalcev namreč.

Čeprav se je zdelo, da jo bo Olimpija dobro odnesla, Evropska nogometna zveza ni pozabila na pestro dogajanje na obračunu v kvalifikacijah za ligo Europa. Spomnimo: Turki so se tedaj pritoževali, da je bil njihov vratar Fabien Farnolle tarča rasističnega žaljenja, hkrati je po eni od spornih sodniških odločitev z glavne tribune na zelenico priletelo kar nekaj predmetov. Med drugim je eden od gledalcev enega od nogometašev turške ekipe zadel s polnim kozarcem piva! Uefa si je res vzela presenetljivo veliko časa za analizo celotnega dogajanja, v teh dneh pa odločila, da Olimpija mora biti kaznovana. Tako je Čeferinova organizacija zeleno-belim naložila denarno kazen v višini 50.000 evrov, kar je seveda precej boleč udarec, saj je blagajna Olimpije pač prazna.

Hkrati je krovna evropska nogometna organizacija Olimpijo udarila tudi z delnim zaprtjem stadiona ob naslednji evropski tekmi. No, to realno ni prehuda kazen, saj Olimpija še nikdar ni imela razprodanega stadiona med udejstvovanjem v evropskih pokalih. V tem primeru delno zaprtje stadiona pomeni, da bo moralo biti praznih 3000 sedežev, na tem delu bo Olimpija hkrati morala razprostreti transparent oziroma zastavo, s katero Uefa promovira enakopravnost in športno obnašanje. Olimpija se je na kazen pritožila.