Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.10.2019 20:09:55
Deli članek:

Kamera ujela KRALJA MARIBORA, kako s šalom druge barve navija za nekoga drugega (VIDEO)

Jurij Kodrun

Alfa in omega mariborskega kluba Zlatko Zahović ne skriva, da v srcu nosi tudi klub iz soseščine.

Ker se je igralsko uveljavil v beograjskem Partizanu (član črno-belih je bil med letoma 1989 in 1993), Zahović še vedno navija za ta srbski klub. To je dokazal že pred dobrimi štirimi leti, ko se je pridružil akciji reševanja košarkarskega kluba Partizan.

"Da, pridružil se bom akciji. Tako jaz, kot moji številni prijatelji, ki so na srečo v veliki večini navijači Partizana. Pomagali bomo vsak na svoj način, po svojih zmožnostih, dobrodošel je vsak prispevek. Na ta način bomo pokazali pripadnost klubu in zahvalo za vse čudovite trenutke, ki nam jih je ponudil," je takrat za Ekipo24 povedal Zahović. Najbolj zapriseženi privrženci Partizana so bili odločeni, da bodo zbrali štiri milijone evrov.

Zahovića smo lahko že večkrat videli na tekmah Partizana, tudi danes je tako. Kamere, ki prenašajo obračun lige Europa med Partizanom in Manchestrom Unitedom, so ga ujele na častni tribuni s šalom Partizana okoli vratu. Beograjčani so bili pred tekmo skupaj z Angleži na prvem mestu skupine L. A prisotnost športnega direktorja Maribora jim v prvem polčasu ni pomagala, po 45 minutah gostje namreč vodijo z 1:0.

Nemara je Zahović obisk srbske prestolnice izkoristil še za obisk košarkarske tekme, ki je bila v torek - Partizan je v evropskem pokalu gostil Lokomotiv Kuban in dosegel še četrto zaporedno zmago. Zdaj je edini klub v tekmovanju, ki še ni izgubil. Zanimivo, Cedevita Olimpija je na drugi strani ob Ulmu, za katerega igra Zoran Dragić, trenira pa ga Jaka Lakovič, in Budućnosti, ki jo do nedavnega vodil Slobodan Subotić, še edina brez zmage.

No, v soboto pa Zahović skoraj gotovo ne bo navijal za košarkarje Partizana v Stožicah, kjer bodo ti v sklopu lige ABA gostovali pri oranžnih zmajih. Istočasno bodo namreč nogometaši Maribora v štajerskem derbiju v Ljudskem vrtu igrali s Celjem.