Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.10.2019 19:25:02
Deli članek:

Delničarji JUVENTUSA sprejeli načrt, po katerem BODO VZELI VSE in zavladali svetu

Profimedia

Včeraj so se sestali delničarji Juventusa in naredili načrt. Peklenski načrt.

Pod točko številka ena so se dogovorili, da bodo s povečanjem osnovnega kapitala zbrali dodatnih 300 milijonov evrov. Tudi za novo vrhunsko okrepitev, ki bo Torinčane postavil povsem ob bok največjim, najbogatejšim - Realu, Barceloni, PSG-ju, Manchestru Cityju ...

Ko so poleti 2018 pripeljali Cristiana Ronalda, so svetu sporočili, da imajo dovolj capljanja za titani. Za Portagalca so Realu plačali okoli 117 milijonov evrov, ob tem so igralcu dali letno plačo 31 milijonov evrov. S tem so pokazali moč in postali atraktivna destinacija za številne vrhunske igralce.

To poletje so v ekipo dodali nizozemskega mladega zvezdnika Matthijsa de Ligta iz Ajaxa za 85,5 milijonov evrov. V prvi sezoni bo fant zaslužil 17 milijonov evrov, v prihodnjih še več.

A to še ni vse, niti približno. Predsednik Andrea Agnelli je napovedal, da bo Juventus pripeljal novega Ronalda, ampak tokrat ne pri 33-ih, kot je bil to primer pri Cristianu, ampak precej prej. Novi zvezdnik bo imel vsaj deset let manj.

Tudi podpredsednik Pavel Nedved ni skrival načrtov o bombastičnem prestopu. "Pripravljeni smo zagrabiti vsako priložnosti. Želimo se razvijati na vseh ravneh, predvsem pa v športnem sektorju, ki je glavni del kluba. Mislim, da sem s tem vse povedal."

Profimedia


Javnost je najprej pomislila na Kyliana Mbappeja, člana PSG-ja in najboljšega mladega nogometaša na svetu. Omenja se tudi Norvežan Erling Haaland, ki igra za RB Salzburg in je s šestimi zadetki najboljši strelec lige prvakov.

"Ronaldo je bil zadnja točka načrta, ki smo ga začeli pred osmimi leti, takrat je bil glavni zvezdnik našega prestopnega roka Mirko Vučinić," je razlagal Paolo Aicardi, predsednik delničarjev. In nadaljeval: "Do Cristiana smo naredili nekaj vmesnih korakov, kot so bili Tevez, Khedira ... Vse te okrepitve so pokazale, da je Juventus sposoben pripeljati velika imena. Ko je prišel Ronaldo, številka ena na svetu, je postalo jasno, da bo vsak igralec želel priti k nam, raje kot v Real, Manchester United ali Barcelono. Danes je vse mogoče in nakup De Ligta to dokazuje. Naša naslednja naloga je novi Cristiano Ronaldo, ampak mlajša različica."

O tej ideji vodilnih ljudi Juventusa so italijanski mediji poročali že na začetku tega leta. "Nanasitni," jim pravijo, češ da enostavno želijoi vzeti vse, kar je na tržišču na voljo.