Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.10.2019 14:57:23
Deli članek:

FIFA presenetila z novim tekmovanjem in s svetovnim prvenstvom v nogometu v ... SRBIJI!?

Reuters

V Šanghaju je na srečanju sveta Fife predsednik Gianni Infantino potrdil ustanovitev novega klubskega tekmovanja in namignil na svetovno prvenstvo v državi bivše skupne republike.

Italijan na čelu ene najbolj vplivnih zvez na svetu, je za Reuters potrdil, da se od junija in julija leta 2021 naprej obeta novo tekmovanje za naslov klubskega svetovnega prvaka. Za zdaj kriterij določanje ekip še ni znan, je pa že bolj kot ne potrjeno, da bo skupaj na tekmovanju nastopilo 24 klubov.

Od tega 8 evropskih, pet ali šest iz Južne Amerike, en kitajski in oceanski klub ter tri iz preostalih kontinentalnih zvez (3 azijski, 3 afriški in 3 srednje- in severnoameriški klubi).



Obenem je prvi mož Fife razkril še najverjetnejše kandidate za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2030. Velika verjetnost je, da se bo prvenstvo vrnilo na evropska tla, možni kandidati oziroma skupek držav kandidatk pa so naslednji:

- Srbija, Grčija, Romunija in Bolgarija
- Velika Britanija in Irska
- Španija in Portugalska

Od ostalih kandidatk je tu še skupek južnoameriških držav (Argentina, Paragvaj, Urugvaj in Čile). Kandidati morajo uradno svojo željo po organizaciji obelodaniti do leta 2022, ko se bo začel proces lobiranja in boja za prvenstvo. Odločitev bo padla v letu 2024.