tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
5 24.08.2019 12:23:34

OGLASIL se je NESOJENI kupec Olimpije: Povedal vam bom vse! TOLIKO sem ponudil Mandariću ...

Nikola Miljković & Martin Metelko
Nesojeni kupec Olimpije Gabriele Nardin se je odločil spregovoriti.

Več tednov se je govorilo o tem, da bo Milan Mandarić prodal Olimpijo italijanskemu poslovnežu Gabrieleju Nardinu. Na koncu do sklenitve posla ni prišlo, prvi mož Olimpije pa naj bi Italijana označil kar za prevaranta. 

To seveda Gabrieleju Nardinu ni bilo všeč, zato se je odločil, da v Kopru zbere nekaj izbranih novinarjev, pojasni svoj vidik propadle zgodbe in opere svoje očrnjeno ime. 

"Ne skrivam ničesar, natančno vam bom povedal, kakšno ponudbo sem dal na mizo, ko sem se na začetku tedna usedel z Milanom Mandarićem. Ponudil sem mu, da takoj prevzamem plače igralcev, vse dolgove Olimpije do njih, do menedžerjev in še do koga, medtem ko bi njemu lahko pripadli vsi prihodki od morebitnih dodatnih prodaj igralcev do konca prestopnega roka. Ob tem sem mu opcijsko ponudil tudi bančno garancijo v višini treh milijonov evrov za konec leta," je takoj v uvodu z zelo konkretnimi informacijami postregel Gabriele Nardin. 

In nadaljeval v podobnem slogu: "Brez zadržkov lahko rečem, da je bila ta zadnja ponudba slabša in nižja od tistega, o čemer sva se pogovarjala predhodno. Spoznal in izvedel sem določene stvari, to je posel, pretehtal sem in se v pogajanjih odločil, kakšna bo moja zadnja ponudba. Kakršnakoli že je, v poslu se zanjo vedno lahko zahvališ, jo zavrneš in greš drugam. Takoj se mi je zdelo, da mu ponudba ni všeč, kar je čisto ok. Toda ko sem naslednji dan v Delu videl članek o tem, da me ima Mandarić za prevaranta in da so pri Olimpiji celo razmišljali, da bi poklicali policijo, pa tega seveda nisem mogel požreti."


Nardina je označba za prevaranta zelo prizadela, česar ne skriva. "Nikoli nisem skušal nikogar prevarati, nikoli nisem o nikomer rekel nič slabega. V poslu imam pravico do svojih mnenj in ponudb, vedno sem se obnašal gosposko. Po izidu tega članka sem poklical Mandarića in ga vprašal, ali me je on označil za prevaranta. Rekel je, da bo najprej prebral članek in me poklical nazaj. To je bilo pred več dnevi, še vedno me ni poklical, jaz pa moram oprati svoje ime," pravi italijanski poslovnež. 

In sporoča Mandariću: "Če me želi poklicati in se opravičiti bodisi v svojem imenu bodisi v imenu svojih najbližjih sodelavcev, lahko to stori. In potem bova videla, kaj se lahko pogovarjava naprej. Jaz pa zagotovo ne bom več klical njega, preveč sem očrnjen in prizadet. Vsi vemo, kdo in kaj je Mandarić, a o njem nikoli nisem rekel niti ene slabe besede in nikoli ne bom."

Gabriele Nardin je razkril še nekaj zelo zanimivega.  "Prepričan sem, da ima klub težave z delovanjem navznoter. Mandarića obkrožajo ljudje, ki mu škodijo in ki tudi ves čas dajejo v javnost razne informacije. Ti ljudje niso hoteli, da bi mi prodal Olimpijo, a tudi ne želijo, da jo proda komurkoli. Zakaj? Ne bom izrekel na glas, si pa mislim in verjetno imam prav," je Italijan s prstom pokazal na Mandarićeve sodelavce in še enkrat ponovil tisto, kar je govoril zadnje tedne: "V načrtih sem imel zelo resen projekt, to poudarjam še enkrat. Pripravljene sem imel okrepitve, nove klubske prostore in še kaj, prišlo bi nekaj igralcev, ki bi bili še precej bolj primerni za lov na naslov kot so nekateri, ki za Olimpijo igrajo trenutno."

Italijan se je dotaknil tudi Nemcev, ki se omenjajo kot potencialni novi lastniki Olimpije: "Zdaj berem, da so v igri za prevzem trije Nemci. Ne poznam jih osebno, vem pa, da niso ljudje iz nogometa, tako kot sem jaz. Imajo interese, a ti interesi nimajo nič skupnega z mojo ljubeznijo do tega športa. Želim biti v Sloveniji, tukaj mi je všeč, rad bi ostal in želim si delovati v slovenskem nogometu. Hotel sem Olimpijo, ker je tako sijajna blagovna znamka, morda pa bom vstopil v slovenski nogomet na drugačen način. Imam nekaj ponudb drugih klubov, bomo videli."

Več pojasnil italijanskega poslovneža in vse podrobnosti boste lahko prebrali v ponedeljkovi tiskani izdaji Ekipe SN.

Članki iz rubrike