900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 16.08.2019 19:10:30

PA TO JE NEVERJETNO! Koga bo Rožman sploh poslal na igrišče? Še en DOMŽALČAN ODHAJA v...

Martin Metelko
Pri Domžalah, tretjemu najmočnejšemu klubu v Sloveniji, so se kot kaže odločili, da bodo razprodali 'pol' ekipe.

Gaber Dobrovoljc se po 19 letih igranja za rumeno družino podaja v tujino, kjer bo okrepil turški klub Fatih Karagümrük. Otrok Domžal je s svojim novim klubom sklenil dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. Tako so zapisali na spletni strani domžalskega kluba.
Dobrovoljc je svojo nogometno pot v NK Domžale začel pri sedmih letih. Pod vodstvom sedanjega trenerja mladinske ekipe Darka Birjukova je, tedaj kot 18-letni branilec, svoj debi med člani dočakal v sezoni 2010/2011, na gostujoči tekmi z Olimpijo. Vse od tedaj je bil pomemben člen prvega moštva rumenih, za katerega je v vseh tekmovanjih odigral 214 tekem in dosegel 17 zadetkov. Leta 2017 je z golom v finalu pokala poskrbel za zmago nad ljubljansko Olimpijo in tako osvojil svoj prvo lovoriko v članski zasedbi. V letošnji sezoni je Dobrovoljc nastopil na vseh osmih uradnih tekmah, ob porazu v Sežani pa je prispeval asistenco. 26-letnik je bil v preteklosti član mnogih slovenskih reprezentanc, po novem pa bo zastopal barve turškega drugoligaša Karagümrüka, ki domuje v Istanbulu.


Športni direktor Matej Oražem je ob odhodu dolgoletnega branilca Domžal dejal: "Gaber je nas član od samega začetka njegove kariere, zato je ta prestop še toliko bolj poseben. Pri nas je preživel večino svojega življenja in v tem času odigral veliko število odličnih tekem za vse selekcije, na čelu s člansko. Prestopa si je močno želel in si ga tudi trdo prislužil, saj je dolgo čakal na priložnost v tujini, ki se mu je končno ponudila. Prepričan sem, da bo s svojo odločnostjo, marljivostjo in vztrajnostjo tudi na tujem uspešen, popolnoma jasno pa je, da bo vedno doma ob Kamniški Bistrici ter da je v rumeni družini vedno dobrodošel."
Dobrovoljc je bil standarden član prve enajsterice, zdaj pa bo verjetno na mestu osrednjega branilca namesto njega zaigral Branko Ilić.

Značke: domžale, tujina

Članki iz rubrike