Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
13 16.08.2019 16:33:50

TO PISMO je vse spremenilo?! Kaj naj rečem SVOJIMA OTROKOMA - da sem jima o Mariboru leta LAGAL?

Jurij Kodrun
Zlatko Zahović se je opravičil za svoje besede o Miklavžu, Malečniku in čistilkah..

Opravičilo si lahko preberete na tej povezavi, Zahović pa ga je prek spletne strani Maribora poslal danes popoldne. Skoraj ves teden po dogodku, torej - Zahović je ob tem dejal, da je namenoma trajalo tako dolgo, saj je želel slišati vse kritike. No, prav mogoče pa je, da ga je do javnega opravičila, ki v tej obliki ni v njegovi navadi, dokončno pripravilo pismo, ki je na naslov NK Maribora po naših informacijah prišlo v četrtek zvečer. Gre za posebej ganljivo pismo uglednega navijača Maribora iz Miklavža, ki je Zahovića in Maribor nagovoril na resnično neverjeten način. 

Do pisma so se dokopali danes zjutraj, sami pa presodite, ali so to besede, ki so spremenile način Zahovićevega obnašanja in njegov pristop. Mi ne bi bili presenečeni, če bi bilo tako, kajti posebej del o otrocih in o očetovi težavi, kaj jim po Zlatkovem nastopu povedati, se resnično dotakne kogarkoli. Tudi vas se bo. 

Še enkrat, pismo je bilo v Maribor poslano v četrtek, v nadaljevanju pa ga objavljamo s podpisom, v celoti in brez popravkov. 

Pozdravljeni,

Najprej se vam vnaprej opravičujem, da sem si vam dovolil pisati in vas hkrati prosim da moje pisanje preberete do konca. Da vam pišem sem se odločil zato, ker se nikakor ne morem sprijazniti s tem, da po verbalnem napadu in žaljenju g. Zahovića vaš in naš klub vse do danes ni reagiral in izgleda kot da vse skupaj ignorira, česar pa ne morem sprejeti.

Pišem vam kot starš dveh otrok, kot navijač Maribora iz Miklavža, ki spremlja NK Maribor že 40 let in kot podpornik in aktivni član “manjšega“ nogometnega kluba iz Miklavža.

1. Kot starš dveh otrok. Mojima dvema hčerkama sem - kakor je dedek meni- že zelo hitro vcepil ljubezen do vijolične barve. Trudil sem se, da sem z njima obiskoval kar se da veliko tekem v Mariboru in na gostovanjih. Med drugim smo kot družina v zadnjih 5-6 letih obiskovali in z vsem srcem navijali za naš NK MB na gostovanjih v Zagrebu, Mostarju, Sevilli, Bruggeu, Londonu, Liverpoolu, Plznu itd. (če naštejem samo tujino). Vedno sem se trudil, da sem jima naš NK MB predstavil kot klub, ki se težko kosa z evropskimi velikani, vendar da pa imamo “nekaj več“ brezpogojno ljubezen in za tako relativno malo mesto veliko število pravih navijačev in da lahko zato naš NK Maribor premaga objektivno boljše nasprotnike. Izpostaviti moram mlajšo hči, kateri so se v Londonu čudili tuji novinarji in je zaradi izkazovanja svoje ljubezni do našega kluba pristala tudi v reviji The SUN (slikana med poljubljanjem naše zastave) in na večjih TV postajah. Zanima me glede na to, da sta obe kakor tudi jaz rojeni Miklavžanki, kako jima naj pojasnim stališče vašega kluba, da pa od sedaj naprej več nista enakopravni navijačici NK MB? Kaj naj navedem kot razlog? Kako naj jima pojasnim da slogan »mi eno smo« ne velja za nas iz Miklavža? Kaj naj jima rečem, da sem jima leta in leta lagal?

2. Kot rojeni Miklavžan. Občino Miklavž sestavljajo štirje kraji in ima cca 12.000 prebivalcev. Vem da ogromno ljudi iz naše občine redno obiskuje nogometne tekme NK Maribor tako doma kot na gostovanjih. Upam si trditi, da v razmerju s številom prebivalcev Maribora mnogo, mnogo, mnogo več. Upam si celo trditi, da največ od vseh občin v Sloveniji, kar pomeni, da je koncentracija nas, ki smo “okuženi“ z vijolično barvo najvišja ravno v občini Miklavž. Spomnim se samo gostovanja v Liverpoolu, kjer so bile iz naše občine prisotne vsaj 4 skupine (večje skupine, v moji skupini nas je bilo 26). Nič drugače ni bilo niti v Londonu, Zagrebu, Sevilli, Sarajevu, Plznu (trije avtobusi samo iz Miklavža!!!!!). V občini Miklavž je bila med drugim ustanovljena tudi prva tako imenovana ''Vijolčna baza'' (King). Nenazadnje so bili tukaj rojeni in nekateri še živijo mnogi nogometaši NK Maribor oziroma osebe, ki so NK MB nekaj dale (Damir Pekič, Peter Franci, Danijel Širec... pa tudi Milko Djurovski kateri je nekaj dal tudi našemu g. Zahoviću). Zanima me kako je možno, da se klub kot je NK Maribor odpove tako vernim navijačem, kot jih ima v občini Miklavž? Kaj je vzrok?

3. Kot aktivni član in član izvršnega odbora NK Miklavž. Verjamem, da vas preveč ne zanimajo delovanja manjših klubov iz področja MNZ Maribor, MNZ Ptuj, MNZ Celje, MNZ Murska Sobota itd. Rad pa bi vam vseeno “vsaj malo odprl oči“, ker se mi zdi da je to potrebno. Nogometni klubi kot je NK Miklavž (in tudi drugi) imajo osnovno polanstvo popularizacijo nogometa. NK Miklavž pa to zadnjih 10 let dela zelo, zelo, ZELO dobro. Ne vem koliko ste seznanjeni, ampak bom vseeno zapisal. V NK Miklavž so aktivne vse selekcije (od nogometnega vrtca do veteranov, celo več kot v NK MB) in smo edini daleč naokoli, kateri razpolagamo s tremi igrišči z naravno travo (vemo kaj to pomeni, vse pa ima še toliko večjo težo, če se vzame v obzir, da je klub dva dodatna igrišča z namakalnimi sistemi sofinanciral popolnoma sam). NK Miklavž je v zadnjih letih „proizvedel“ več reprezentantov Slovenije v selekcijah do U-19 kot NK Maribor in NK Olimpija skupaj. (Če se upošteva matični klub kar pomeni članstvo pri 15 letih). Poglejmo samo lanskoletno tekmo prve mladinske in kadetske SLO lige odigrano na Rogozi. Od 22 igralcev obeh ekip, jih je bilo 12 iz Miklavža!!!!! In tako je že leta. V klubu je aktivnih igralcev cca 260. Kot lahko razberete, NK Miklavž dela ZELO dobro in vsako leto vam damo ogromno mladih igralcev (vzeli ste nam tudi nekaj trenerjev). Delamo “umazano delo“ za NK Maribor. Delamo volontersko in samo z enim ciljem. V dobro otrok in nogometa. Vsa ta leta smo bili izredno veseli, ko je kateri “naš“ otrok prešel iz našega kluba v NAŠ NK Maribor. Tudi tukaj si upam trditi eno: NK Miklavž dela najboljše z mladimi vsaj na področju Štajerske, če ne celo širše. Po vaših žalitvah, pa kot član IO s strani staršev otrok poslušam začudenja, vidim jih v pogledih, nerodno mi je in mene je sram!
Ne vem če se zavedate, ampak NK Miklavž je en zelo velik (če ne kar z naskokom največji temelj uspešnega NK Maribora), v smislu šolanja mlajšega kadra, kakor tudi “vcepljanja“ ljubezni do nogometa in posledično do NK Maribor.
Zanima me, kako je možno da je NK Maribor tako grobo napadel NK Miklavž in užalil vse, ki so v tem klubu aktivni? Kako je možno, da se v NK Maribor v vseh teh letih niti enkrat niste spomnili pomagati “svojim črncem“ ali pa vsaj reči »hvala«? Kaj je to res tako težko? Vam je to v “velikem“ Mariboru izpod časti? Če vam je, pa vam bom postregel še z enim podatkom iz danes že zgodovine. Ko sem bil še sam aktiven član NK Miklavž kot igralec, smo odigrali edini dve uradni tekmi (med NK Miklavž in NK Maribor v članski konkurenci). Skor pa je 2 zmagi NK Miklavža. Tako je NK Miklavž (vsaj mislim da smo edini), edini Slovenski klub, ki ima pozitivno statistiko z NK Maribor-om. Tako da javno opravičilo in beseda »hvala« ne bo izpod časti.

Prav tako pričakujem, da bom dobil vsaj nekaj odgovor na moja vprašanja. „Mi eno skupaj smo“ (upam, da tako ne mislimo samo mi).

Srečko Beranič, Miklavž

Članki iz rubrike