stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 14.08.2019 11:46:29

ZABLESTEL na začetku 1. SNL, zdaj ODHAJA … Tam sta tresla DEDIĆ in LAVRIČ!

Grega Wernig
Trenutno vodilni strelec na slovenskem prvoligaškem prizorišču se odpravlja novim izzivom naproti.

Sezono je začel sijajno. Luka Štor je v prvih petih prvenstvenih krogih štirikrat zadel v polno ter si z Antejem Vukušićem in Senijadom Ibričićem deli vrh lestvice strelcev, toda bolj ali manj je jasno, da tega izkupička ne bo več izboljšal. O tem pravzaprav ni več nikakršnega dvoma in posledično ga ni niti o tem, da je že odigral zadnjo tekmo v dresu Aluminija.


Njegove dobre igre in strelske sposobnosti so opazili ogledniki Dynama iz Dresdna, in če v zadnjem trenutku ne bo zares velikega zasuka, bo 21-letni primorski napadalec kariero nadaljeval v nemški drugoligaški druščini. Da je zadeva resna, razkriva informacija, da je v torek vzel pot pod noge in odpotoval v glavno mesto zvezne dežele Saške, kjer bo opravil zdravniške preglede, in če bo vse minilo po predvidevanjih, podpisal pogodbo.
Za koliko časa bo nekdanji up vijoličastih, ki je nekoč sanjal, da bo blestel v Ljudskem vrtu, obljubil zvestobo klubu z dolgo in bogato tradicijo, ki je imel kar nekaj vzponov in padcev ter bil med najbolj priljubljenimi in najuspešnejšimi v nekdanji Vzhodni Nemčiji, za zdaj ni znano, prav tako je skrivnost, koliko bo Aluminij zaslužil z odškodnino.


Sicer pa je dejstvo, da je Luka Štor pred velikim novim izzivom v ekipi s fanatičnimi navijači, ki sta jih v preteklosti spoznala Klemen Lavrič in Zlatko Dedić. Oba sta pustila odličen vtis in v Dresdnu kakopak upajo, da se jima bo tretji slovenski napadalec vsaj približal. Dynamo nove sezone resda ni začel ravno obetavno, po dveh prvenstvenih krogih je z dvema porazoma na zadnjem mestu na lestvici. Na premieri je na svojem stadionu pred 29.753 gledalci z 0:1 izgubil z Nürnbergom, nakar je bil s 4:2 boljši Karlsruhe, zato pa je bil uspešen v prvem krogu pokalnega tekmovanja, kjer je izločil Dassendorf.

Članki iz rubrike