Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ba
ba
2 09.08.2019 21:12:56

Takšno sporočilo je MARCOS TAVARES poslal pred dvobojem s Kraševci in potjo na Norveško

Martin Metelko
Kapetan vijoličastih se po porazu z Rosenborgom noče vdati v usodo.

Mariborčani še vedno celijo rane po bolečem porazu proti Rosenborgu na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, a misli so prisiljeni preusmeriti v sobotno prvenstveno preizkušnjo s Taborom.

Marcos Tavares je v sredinem večeru pod Kalvarijo resda izboljšal strelsko statistiko v evropskih kvalifikacijah, toda razlogov za zadovoljstvo kakopak ni imel, tudi kapetan je utonil v skromnosti mariborske zasedbe. Ni mu uspevalo veliko. Že uvodne minute so razkrile, da ni razpoložen. Sprejemi žoge niso bili tako mehki, kot smo pri njem navajeni, preigravanja mu niso uspevala. Bil je nemočen, toda Brazilec je sredi drugega dela vendarle unovčil svojo kakovost, postregel je s kančkom mojstrstva in slovenske prvake z znižanjem zaostanka vrnil med žive. A le za kakšno minuto ...

"Zelo težko nam je. Ko smo znižali zaostanek, smo prehitro dobili tretji gol, po katerem je bilo še težje spremeniti potek srečanja. Vsi smo naredili napako, vsi smo jih počeli tudi pred tem in pozneje. Zdaj moramo s trenerjem dobro analizirati srečanje in izvleči koristne zaključke za drugih 90 minut na Norveškem. Verjamem, da lahko zmagamo, da še vedno lahko napredujemo. Ne smemo se vdati v usodo, ni še konec," poudarja Marcos Tavares.

Darko Milanič zaradi podobe nezadovoljstva ni skrival. "Seveda smo odigrali slabo. Tega se zavedamo, navsezadnje smo dobili tri gole. Toda tudi to je nogomet, nismo bili na želeni ravni in popolnoma razumljivo je, da s prikazanim ne moremo biti zadovoljni. Moramo narediti vse, da se bomo pobrali, zbrali in na povratni tekmi odigrali boljše. Neprimerno boljše. In zmagali," se je odzval kapetan in pristavil: "Da, še vedno verjamem, da lahko najdemo rešitev, s katero bomo presenetili Rosenborg. Če so Norvežani trikrat zadel na našem stadionu, lahko tudi mi trikrat na njihovem."

Toda še pred potjo v Skandinavijo je na sporedu naslednja ligaška preizkušnja. V soboto bo v Ljudskem vrtu gostoval Tabor, po porazu z zasedbo s severa Evrope se je tudi pritisk uspeha v pričakovanju dvoboja s Kraševci vsekakor še dodatno okrepil. "Potrebujemo zmago in res je skrajni čas, da naposled osvojimo ves izkupiček." 

Članki iz rubrike