Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

rb
rb
1 09.08.2019 19:24:34

LJUBLJENEC navijačev Mure brez zadržkov: Povem vam, kakšna je naša ekipa BREZ NJIJU, česa je sposobna …

Aleš Cipot/Fotolens
Medžimurski vezist v črno-belem dresu je na začetku sezone v zelo dobri formi.

Prekmursko-štajerski obračun na ravnici še ni povsem utonil v pozabo, gledalci v Fazaneriji so videli dvoboj na zavidljivi kakovostni ravni. "Kar zadeva nas, je bil prvi polčas veliko boljši od drugega. Bil je odličen, v nadaljevanju nam igre ni uspelo v zadostni meri prenesti na polovico nasprotnika in tam vztrajati s posestjo, kar bi tekmece prisililo k večji količini teka. Namesto tega je to uspelo gostom, največjo težavo so predstavljale tako imenovane 'druge žoge'. Ni nam jih več uspelo osvajati in zadrževati, kar so Mariborčani izkoristili ter izenačili. Seveda obstaja nekaj obžalovanja, da v prvem delu nismo izkoristili še kakšne priložnosti. Če bi povedli z 2:0, bi nam bilo seveda precej lažje, a zdaj je, kar je. S točko proti aktualnim prvakom moramo biti zadovoljni, toda nekaj grenkega priokusa, da bi lahko iztržili tudi več, vendarle ostaja," se je na sobotna mokra dogajanja ozrl Luka Bobičanec.


Obstaja nekaj obžalovanja

Nekateri so prepričani, da so črno-belim v zadnji tretjini spopada pošle moči. "Ne, telesna pripravljenost ni bila težava, res pa je, da so bile razmere izjemno zahtevne. Še zlasti v prvem polčasu, vendar je obenem zanimivo, da smo na slabšem terenu igrali bolje kot v nadaljevanju, ko je bilo vode na igrišču že manj. Morda smo v tem obdobju porabili nekoliko več energije od Mariborčanov, toda 'fizika' ni predstavljala problema, glede tega smo na visoki ravni."
Mura je prvenstvo odprla z zmago in dvema remijema, dvoboj z Domžalami je bil prestavljen. "Lahko smo zadovoljni s tem, da še nismo bili poraženi, prav gotovo pa ob obeh neodločenih izidih ostaja nekaj obžalovanja. V Celju smo imeli prednost dveh golov, ki bi jo morali zadržati, vendar časa ne moremo zavrteti nazaj. Gremo naprej in verjamem, da grenkobe poraza ne bomo občutili še nekaj časa. Storili bomo vse, kar je v naših močeh, da bi nadaljevali ta niz," je dejal Luka Bobičanec, ki je na začetku sezone opozoril nase. Sobočani so do zdaj odigrali pet tekem, na katerih se je medžimurski vezist trikrat vpisal med strelce in prispeval tri podaje. Spoštovanja vredna statistika. "Menim, da sem lahko zadovoljen. Povprečje je boljše, kot je bilo v prejšnji sezoni, ko sem imel tudi nekaj težav s poškodbo. Trudim se, da bi prispeval čim večji delež k uspehom ekipe, da bi ji pomagal. Verjamem, da bo forma ostala na takšni ravni, hkrati si bom seveda prizadeval, da bi bil še boljši. Močno upam, da sem tega sposoben. Vsi delamo in naporno treniramo iz dneva v dan, da bi bili boljši, da bi napredovali."

Premoremo dovolj kakovosti

Ante Šimundža in njegovi varovanci so v prejšnjih mesecih navijačem pričarali obilo nepozabnih trenutkov, ogromno je bilo razlogov za zadovoljstvo, ampak zdaj se je začela nova zgodba, v kateri bo treba potrditi, kar nikakor ne bo lahko, da dozdajšnji dosežki niso bili naključni. Do kod lahko seže Mura v tej sezoni? "Ah, to bomo videli … Upam, da bomo čim višje na lestvici. Prvi cilj je znova zagotoviti si obstanek, potem pa … Verjamem, da premoremo dovolj kakovosti, da bi bili lahko še uspešnejši, kot smo bili," je odločen Luka Bobičanec.
Muraši nove cilje uresničujejo brez Roka Sirka in Nika Lorbka, ki sta se podala novim izzivom naproti, oba sta bila pomembna člena ekipe. "Popolnoma jasno je, da smo z njunima odhodoma izgubili veliko, toda dobili smo nove igralce, ki potrebujejo še nekaj časa, da se prilagodijo na ekipo. Prepričan sem, da so na dobri poti, zdaj smo skupaj že nekaj časa in ne bojim se, da bi se lahko v zvezi s tem pojavile kakršnekoli težave. Mislim, da smo spet sestavili kakovostno zasedbo, ki je precej mlada in izjemno ambiciozna. Želi si vedno več in bolje," je povedal eden od ljubljenec črno-belih navijačev.

bobicanec af
alesfevzer.com
Čas je, da premagamo Triglav


Prekmurce v soboto čaka gostovanje v gorenjski prestolnici, Luka Bobičanec in soigralci v pretekli sezoni Triglava niso premagali; dvakrat so igrali neodločeno in dvakrat izgubili. "Sodeč po rezultatih, so bili Kranjčani naš najtežji nasprotnik, toda statistike so tudi zato, da se rušijo. Verjamem, da bomo končno premagali tudi Triglav in osvojili ves izkupiček, a se zelo dobro zavedamo spoznanja, da je pred nami nadvse zahtevna naloga. Triglav je premagal Maribor in se dobro boril z Olimpijo, kar zelo nazorno razkriva, da bo na nasprotni strani neugodna ekipa."

Članki iz rubrike