Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 09.08.2019 19:45:30

Nekdanji UP VIJOLIČASTIH pa kar trese. In trese ...

alesfevzer.com
Na uvodni preizkušnji petega kroga Prve lige Telekom Slovenije so se Štajerci v prestolnici veselili vsega izkupička.

Nogometaši Aluminija nadaljujejo odlično serijo na začetku prvenstva. Na peti zaporedni tekmi so ostali neporaženi, še več, v Ljubljani so zabeležili tretjo zmago, s katero so se vsaj začasno prebili na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.

Trener Brava Dejan Grabić je pred tekmo menil, da so njegovi varovanci v prvih štirih krogih prejeli preveč golov, zato so se v zadnjem času na treningih posvetili obrambi, očitno pa so pozabili na napad. Proti Aluminiju so izvedli le malo lepih akcij, pripravili si niso niti ene prave priložnosti, nekaj polpriložnosti v prvem delu pa niso izkoristili.

Prvo je imel v šesti minuti Ibrahim Mensah, njegov strel z roba kazenskega prostora je zletel čez gol, v prvih 45 minutah je dvakrat z glavo streljal Mitja Križan, obakrat sta bila strela preslaba za vratarja Luko Janžekoviča. Na drugi strani tudi Aluminij v prvem delu kakšnih stoodstotnih priložnosti ni imel. Je pa več poskušal s streli, v tem je prednjačil predvsem Luka Štor, ki pa vratarja Igorja Vekića ni uspel premagati.

2bravo aluminij af
alesfevzer.com
Zato pa ga je ugnal v 50. minuti. Veliko zaslug za to gre Dejanu Petroviču, ki je z desne strani podal natančno žogo, tako da Štoru z glavo ni bilo težko zatresti mreže, nekdanji up vijoličastih tako ohranja odlično strelsko formo; veselil se je četrtega gola in se povzpel na vrh lestvice strelcev. Tokrat je bil bil uspešnejši od aktualnega upa Maribora Aljoše Matka, ki ima v dresu Brava status posojenega igralca aktualnih prvakov.


Tudi po doseženem golu so bili Štajerci nevarnejši, Petrović, Matic Vrbanec in Jure Matjašič pa niso izkoristili svojih priložnosti. Prvi je bil po podaji z desne strani v kazenskem prostoru prekratek, drugemu je veselje preprečil vratar, tretji pa je iz ugodnega položaja streljal čez gol.

Zaradi drugega rumenega kartona Stanleyja Amuziea so gosti v 82. minuti ostali z igralcem manj na igrišču, toda domači, ki so v drugih 45 minutah sprožili le en nevarnejši strel, Luka Žinko je od daleč streljal mimo gola, tega niso znali kaznovati z izenačenjem.

Bravo - Aluminij 0:1 (0:0)

Ljubljana - Stadion v Športnem parki Šiška, sodniki: Tkalčič, Benc, Šumer.
Strelec: 0:1 Štor (50).
Bravo: Vekić, Ihbeisheh, Brekalo, Zec, Vrljičak, Žinko, Agboyi, Matko, Kirm (od 77. Kancilija), Mensah, Križan (od 62. Nukić).
Aluminij: Janžekovič, Martinović, Kontek, Jakšič, Horvat, Petrović, Amuzie, Vrbanec, Krajnc (od 86. Ploj), Leko (od 66. Matjašič), Štor (od 90. Živković).
Rumeni kartoni: Matko; Amuzie, Štor, Jakšić, Matjašič.
Rdeč karton: Amuzie (82).

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike