stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 18.07.2019 22:03:10

Izraelci razžalostili Fazanerijo! Muraši so SANJALI, potem pa se je zgodilo TOLE!

alesfevzer.com
Konec je evropskega poletja v Murski Soboti.

Nogometaši Mure so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo doma izgubili proti Maccabiju Haifi z 2:3 (1:2). Na prvi tekmi pred tednom dni v Izraelu je Maccabi zmagal z 2:0. Igralci iz Murske Sobote so tako končali nastope v evropski ligi.

Mura - Maccabi 2:3 (1:2)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Musial, Siejka in Slusarski (vsi Poljska).
* Strelci: 1:0 Bobičanec (6.), 1:1 Awwad (31.), 1:2 Ashkenazi (35.), 1:3 Ashkenazi (75.), 2:3 Šturm (81.).
* Mura: Obradović, Pucko, Bošković, Kozar (od 46. Karamarko), Bobičanec, Maruško, Maroša, Horvat (od 45. Bubnjar), Šušnjara, Šturm, Šporn (od 82. Laci).
* Maccabi Haifa: Haimov, Utin, Gershon, Lavi, Haziza (od 45. Abu Fani), Awwad (od 68. Rakuvitsaja), Shua, Arad, Ashkenazi (od 77. Wildschut), Habashi, Mabouka.
* Rumena kartona: Maroša; Shua.
* Rdeč karton: /.

Murskosoboška Fazanerija je po 21 letih znova gostila evropsko tekmo. Na žalost prekmurskih gledalcev se je končala po željah Maccabija iz Haife. Izraelski podprvak je zmagal še drugič v tednu dni in končal evropsko sezono Mure, ki je sicer pokazala pogumno predstavo.

Mura je obračun začela sanjsko. V šesti minuti so domači z leve strani iskali priložnost za zaključni strel, eden od izraelskih branilcev je žogo z glavo odbil, vendar le do Luke Bobičanca. Ta je takoj udaril po žogi in jo spravil v gol med nogami vratarja Guya Haimova.

V 21. minuti je Maccabi zadel, a je bil Yarden Shua v prepovedanem položaju. Šest minut kasneje so Sobočani prišli do nove lepe priložnosti. Podaja z desne strani je letela na drugo vratnico proti Tomiju Horvatu, Haimov je bil že premagan, Ernest Mabouka pa je v zadnjem trenutku rešil svoje moštvo.

V 31. minuti je Fazanerijo utišal Mohamed Awwad. Na levi strani kazenskega prostora je iz igre vrgel Aleksandra Boškovića in z močnim strelom premagal Matka Obradovića. Izraelski protinapad štiri minute kasneje pa je znova obrodil sadove. Na 2:0 je povišal Yuval Ashkenazi.

Maccabi je bil v drugem polčasu bolj podjeten, v 75. minuti pa je razblinil še zadnje upe Murinih nogometašev. Ashkenazi je v dvoboju ena na ena z Obradovićem brez težav zadel, Muri je na dveh tekmah zabil tri gole. V 81. minuti je za končnih 2:3 zadel Klemen Šturm.

Maccabi bo v 2. krogu igral proti Strasbourgu.

Članki iz rubrike