krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

nu
nu
12 18.07.2019 19:54:54

NEVERJETNO! Olimpija ČUDEŽNO NAPREDOVALA, statistika razkriva ŠOKANTEN PODATEK, da je na celi tekmi ...

alesfevzer.com
Trije streli v okvir gola, dva zadetka. In evropsko napredovanje.

Rigas - Olimpija 0:2 (0:1)
* Stadion Daugava, sodniki: Kjaesgaard, Brixen in Skytte (vsi Danska).
* Strelca: 0:1 Čekiči (45.), 0:2 Menalo (90.).
* Rigas: Ikstens, Sorokins, Girdvainis, Jagodinskis, Savalnieks, Kouadio (od 64. Kaludjerović), Seto, Blagojević, Vukmanić (od 73. Ciganiks), Šimkovič (od 87. Sinelnikovs), Lemajič.
* Olimpija: Vidmar, Jurčević, Maksimenko, Bagnack, Boakye, Tomić (od 90. Valenčič), Brkić (od 74. Putinčanin), Suljić (od 67. Savić), Menalo, Čekiči, Vukušić.
* Rumeni kartoni: Vukmanić, Šimkovič, Ikstens, Savalnieks, Girdvainis; Menalo.
* Rdeči karton: /.

Endri Cekici v prvi minuti podaljška prvega polčasa in Luka Menalo v 92. minuti tekme sta Olimpiji priigrala skorajda čudežno napredovanje v drugi krog kvalifikacij za ligo Europa. Zmaji so v Rigi na tekmi z Rigasom sprožili vsega tri strele v okvir gola in imeli še dodatno mero sreče, saj je Rigas zapravil kar nekaj lepih priložnosti. Latvijci so hkrati dvakrat zatresli okvir gola Olimpije, toda izgubili z 0:2 in izpadli. 

Ljubljančani so pred tekmo obljubljali napadalno igro od začetka. Toda te v večini prvega polčasa ni bilo na spregled, saj si vse do sodniškega dodatka niso priigrali omembe vredne akcije. Takrat pa je žogo po podaji Tomislava Tomića na približno desetih metrih dobil Endri Cekici in jo z ne preveč močnim strelom po tleh spravil v mrežo za vodstvo z 1:0.

Sicer pa so bili dotlej precej konkretnejši domači, predvsem Darko Lemajič, ki je dvakrat zgrešil cilj iz ugodnega položaja, v 27. minuti pa s podajo z desne strani zadel prečko. Nevaren je bil tudi poskus Tina Vukmanića v 39. minuti, ko je v zadnjem trenutku strel blokiral Vitalijs Maksimenko.

V drugem polčasu so imeli gostitelji prvo veliko priložnost, v 56. minuti je Roberts Savalnieks s prostega strela z 20 metrov zadel prečko. To pa je bila dolgo tudi edina resna akcija v drugem delu, Olimpiji namreč nikakor ni uspelo priti do pravega zaključnega strela ob zgoščeni domači obrambi.

Šele v 82. minuti je s približno 20 metrov poskusil Ante Vukušić, ki pa je žogo poslal kak meter mimo vratnice. Ko je kazalo, da bodo Latvijci zadržali minimalno prednost v skupnem seštevku, pa je v drugi minuti sodniškega dodatka Olimpija prišla do želenega vodstva.

Vukušić je v kazenskem prostoru šibko streljal, a dovolj dobro, da je domači vratar žogo le preusmeril v vratnico, odbito žogo pa je iz bližine v mrežo pospravil Luka Menalo za veselje ljubljanske ekipe.

Olimpijo v naslednjem krogu čaka turški Malatyaspor.

Članki iz rubrike