stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
8 11.06.2019 14:21:25

Se OLIMPIJI že šibijo kolena?! Darko MILANIČ pred začetkom sezone z visokoletečo OBLJUBO

Grega Wernig
V taboru nogometnih državnih prvakov, NK Maribor, so le enajst dni po zadnji tekmi začeli priprave na novo sezono. S tradicionalnim zborom moštva na skupni večerji so začeli "vijol'časti projekt 2019/20", danes pa so že opravili prvi skupini trening.

Projekt 2019/20 je začelo 28 igralcev: Jasmin Handanović, Aljaž Cotman, Nino Irgolič, Saša Ivković, Aleksander Rajčević, Špiro Peričić, Luka Uskoković, Luka Koblar, Mitja Viler, Žan Kolmanič, Martin Milec, Denis Klinar, Aleks Pihler, Blaž Vrhovec, Alexandru Cretu, Amir Dervišević, Sandi Ogrinec, Dino Hotić, Martin Kramarič, Felipe Santos, Gregor Bajde, Andrej Kotnik, Nino Žugelj, Rok Kronaveter, Rudi Požeg Vancaš, Marcos Tavares, Jasmin Mešanović in Nardin Mulahusejnović. Luka Zahović in Kenan Pirić se bosta zaradi reprezentančnih obveznosti ekipi priključila pozneje.

V primerjavi s prejšnjo sezono v ekipi ni več Jana Mlakarja, ki je prestopil v Brighton, Marko Šuler je končal kariero, Dare Vršič, Denis Šme in Sunny Omoregie pa po izteku pogodb niso več člani Maribora, so sporočili iz štajerskega kluba, ki bo prvi teden priprave opravil na Ljudskem vrtu, 17. junija pa nadaljeval priprave v Moravskih Toplicah.

"Vse gre zelo podobno kot ponavadi, ciljev je ogromno, od danes delamo vse s ciljem, da bi bili odlično pripravljeni pred prvo uradno tekmo in da bi formo potem, jasno, držali preko celotne sezone," je danes na novinarski konferenci dejal trener Mariborčanov Darko Milanič, ki ga skupaj z varovanci tekme prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov čakajo 9. ali 10. julija.


"Ker smo imeli tako kratek premor, je ta bolj služil le za regeneracijo. Mislim, da je vsak od fantov prišel nazaj motiviran, glede na to, kakšni izzivi nas čakajo. Malo časa imamo, ne bomo trenirali na klasičen način, ampak bomo zelo hitro začeli igrati tekme, poskušali bomo čim prej nove igralce vplesti v našo zgodbo, da bo potem vse 'štimalo'," je dejal trener in dodal, da čeprav časa za uigravanje ni veliko, je kakovost na strani moštva: "Najprej se morajo fantje, ki so prišli, dobro počutiti, tudi v slačilnici, nato pa z delom priti na želeno raven. To so okrepitve, ki sem si jih tudi sam želel pred novo sezono. Smo optimisti, gledamo v novo zgodbo optimistično."

Milanič v novi sezoni obljublja "tekmovalen, dober Maribor, pripravljen v vsakem trenutku, vzdržati celotno sezono na visoki ravni".

Ena od novih okrepitev Maribora pred novo sezono je tudi po izboru nogometašev, trenerjev in navijačev najboljši nogometaš minule sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije, Andrej Kotnik, ki se je ekipi pridružil iz Gorice.

"Spremembe mi niso tuje, dal sem skozi že nekaj klubov, res pa je, da je tu nekaj novega, precej več odgovornosti, precej več pritiska, kar mi osebno prija. Čakajo me novi izzivi, na treningih se bom skušal dokazati. Priprave bodo resda kratke, zato moramo dobro izkoristiti ta mesec, ki ga imamo na voljo, in nato iti v tekme 100-odstotno," je dejal Kotnik in o pričakovanjih dodal: "Pričakovanja so visoka, takšna si moraš postaviti. Tudi cilje. A mislim, da jim bom kos, zato se tega zelo veselim."

Značke: priprave, maribor, plts

Članki iz rubrike