denar2 Dobra karma

Koliko denarja imamo, odloča matrica našega imena

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

aleksandra sadowska Svet24.si

FOTO: Želela je črne, zdaj je oslepela

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

chang (3) Njena.si

Špela Grošelj je bila kar naenkrat videti drugače

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

nu
nu
1 11.06.2019 13:23:36

POGLEJTE, Jan Oblak je zdaj DRUG ČLOVEK, razlog za spremembo pa NEVERJETEN! Rekli so mu, da mora ...

Martin Metelko
Tokrat se je v slovenski reprezentanci pojavil povsem drugačen Jan Oblak.

Že v Celovcu je veliko komuniciral s soigralci, jih vzpodbujal, sodeloval v igri, celo stekel v napad. In po porazu govoril, da si je treba naliti čistega vina, da je treba stvari povedati po pravici. Še korak dlje je šel v intervjuju za TV Slovenija, kjer je govoril o tem, da se je odločil za spremembe - da zdaj želi javno povedati, kar je treba povedati, da želi nositi odgovornost, da jo želi prevzemati, da želi biti bolj javno izpostavljen, kot je bil doslej. 

To je pokazal tudi z nekaj potezami. Njegovo vzpodbujanje v tunelu pred tekmo (vidite ga lahko na tej povezavi) je bilo nekaj še nikoli videnega, njegovo vzpodbujanje po himni prav tako. Pa ne samo to. Nastop v omenjenem intervjuju je bil pol nasmehov, enak je bil slovenski super zvezdnik na igrišču. Pri Atleticu so menda doslej padale stave, kolikokrat na mesec se bo nasmehnil, v Rigi smo videli nekega povsem drugačnega človeka. Še najbolj, ko je na koncu tekme proslavljal s soigralci in čudovito obdaril vratarja Latvije (več v tej povezavi). 

Poleg večje odgovornosti, ki mu jo je naložil selektor Matjaž Kek, pa je tukaj še ena zelo pomembna podrobnost. Po naših informacijah so se pri Atleticu odločili, da mu bodo namenili vlogo enega od kapetanov (ni še jasno, ali drugega ali tretjega) moštva, eden od dogovorov ob tem pa se je glasil, da kot eden od kapetanov ne bo mogel biti več tako zadržan, tako umaknjen od javnosti. Da bo poleg tega, da je vodja v slačilnici, moral biti tudi vodja pred očmi javnosti. 

"Zame je to velika čast. Še toliko bolj, ker mi je pripadla kljub temu, da se nisem rodil v Španiji, ne prihajam s španskega govornega področja in sem celo iz male Slovenije. Zelo sem ponosen," je Oblak dejal za Mundo Deportivo. 

Članki iz rubrike