stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 11.06.2019 13:23:36

POGLEJTE, Jan Oblak je zdaj DRUG ČLOVEK, razlog za spremembo pa NEVERJETEN! Rekli so mu, da mora ...

Martin Metelko
Tokrat se je v slovenski reprezentanci pojavil povsem drugačen Jan Oblak.

Že v Celovcu je veliko komuniciral s soigralci, jih vzpodbujal, sodeloval v igri, celo stekel v napad. In po porazu govoril, da si je treba naliti čistega vina, da je treba stvari povedati po pravici. Še korak dlje je šel v intervjuju za TV Slovenija, kjer je govoril o tem, da se je odločil za spremembe - da zdaj želi javno povedati, kar je treba povedati, da želi nositi odgovornost, da jo želi prevzemati, da želi biti bolj javno izpostavljen, kot je bil doslej. 

To je pokazal tudi z nekaj potezami. Njegovo vzpodbujanje v tunelu pred tekmo (vidite ga lahko na tej povezavi) je bilo nekaj še nikoli videnega, njegovo vzpodbujanje po himni prav tako. Pa ne samo to. Nastop v omenjenem intervjuju je bil pol nasmehov, enak je bil slovenski super zvezdnik na igrišču. Pri Atleticu so menda doslej padale stave, kolikokrat na mesec se bo nasmehnil, v Rigi smo videli nekega povsem drugačnega človeka. Še najbolj, ko je na koncu tekme proslavljal s soigralci in čudovito obdaril vratarja Latvije (več v tej povezavi). 

Poleg večje odgovornosti, ki mu jo je naložil selektor Matjaž Kek, pa je tukaj še ena zelo pomembna podrobnost. Po naših informacijah so se pri Atleticu odločili, da mu bodo namenili vlogo enega od kapetanov (ni še jasno, ali drugega ali tretjega) moštva, eden od dogovorov ob tem pa se je glasil, da kot eden od kapetanov ne bo mogel biti več tako zadržan, tako umaknjen od javnosti. Da bo poleg tega, da je vodja v slačilnici, moral biti tudi vodja pred očmi javnosti. 

"Zame je to velika čast. Še toliko bolj, ker mi je pripadla kljub temu, da se nisem rodil v Španiji, ne prihajam s španskega govornega področja in sem celo iz male Slovenije. Zelo sem ponosen," je Oblak dejal za Mundo Deportivo. 

Članki iz rubrike