Igor Mikić 3 Odkrito.si

VIDEO: Igor Mikić pozira v kopalkah

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Masterchef Slovenija Anna Paynich Svet24.si

Njene knjige gredo za med, sedaj odhaja v tujino

booty naslovna Njena.si

Zakaj ima 80 % žensk celulit in kako ga lahko ...

tomaž bizjak izločanje Njena.si

Tomaž z oddajo spoznal, da ima lahko tudi druga ...

nu
nu
0 11.06.2019 13:38:38

ŠOK! Zvezdnik se je pokazal, bolezen ga je POVSEM IZNAKAZILA! To bo moja zadnja noč, pridite in ...

Reuters
Kako zelo žalostna zgodba.

Fernando Ricksen je 42-letni nekdanji nizozemski nogometaš številnih zelo znanih evropskih klubov. V svoji karieri je igral nizozemsko Fortuno in AZ Alkmaar, nato pa je odšel v tujino, kjer je dolga leta nosil dresa škotskega velikana Rangersov in ruskega velikana Zenita iz St. Peterburga, preden je svojo profesionalno kariero končal pri Fortuni. 

V svoji karieri je zbral tudi 12 nastopov za nizozemsko reprezentanco, zdaj pa se bori z neozdravljivo boleznijo ALS. Gre za Amiotrofično lateralno sklerozo, hitro napredujočo in neozdravljivo nevrološko bolezen. 

ricksen hcerka
Zanjo je zbolel že leta 2013, zdaj pa bo, kot pravi sam, dokončno izgubil boj. Z neverjetno osupljivim, ganljivim videosporočilom je Fernando, ki je v tem trenutku v zelo slabem stanju, tehta vsega 40 kilogramov, še zadnjič nagovoril svoje prijatelje in jih povabil, da se mu pridružijo 28. junija v njegovem zadnjem večeru med nami. 

ricksen2
"Pozdrav. 28. junija bo zame poseben večer. Ker zame vse skupaj postaja vse težje, bo to moj zadnji večer. Pridite in naredite večer, ki si ga bodo ljudje zapomnili," je v čustvenem nagovoru ljudi k sebi povabil nesrečni Ricksen. Nagovor si lahko ogledate v priloženem videoposnetku. Če se vam ne prikaže, ga lahko vidite TUKAJ

ricksen
"V zadnjem času se počutim utrujenega, celo po spancu. Ko se zbudim, imam hude glavobole. Ljudje, ki skrbijo zame, opravljajo dober posel. Jaz sedim in jim govorim, kaj naj naredijo," je pred kratkim v intervjuju dejal Ricksen. "Jezen sem zaradi bolezni, ker sem odvisen do drugih ljudi. Ne bojim se smrti, toda prestrašen sem, kadar ne morem dihati zaradi bolezni. Bojim se, ko se dušim," je še dodal v omenjenem intervjuju. 

Značke: fernando-ricksen, als

Članki iz rubrike