dvojčici Dobra karma

Psihološki test: postavljate trdne ali krhke ...

5_miha perat Svet24.si

FOTO: Miha Perat uspešno okreva po operaciji

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

komen, polave Svet24.si

FOTO: Voda zalila prvo nadstopje gradu Štanjel, ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

will-smith, jason-derulo Odkrito.si

Will Smith ostal brez zob

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

ro
ro
0 11.06.2019 11:51:52

Včasih se je zdelo NEPREDSTAVLJIVO. Velika slovenska RIVALA zdaj z ROKO V ROKI

Dogovor o sodelovanju z namenom napredka.

Včasih je bil derbi. Veliki derbi, ki je polnil stadiona v Murski Soboti in Beltincih. Rivalstvo med Muro in takratnim Potrošnikom je bilo nekaj posebnega, čustva so bila temu primerna, v prekmurski strasti je uživala vsa Slovenija.

Medtem so se razmere spremenile, oba kluba sta v preteklem obdobju preživljala zelo težke trenutke. Črno-belim se je uspelo vrniti na nekdanja pota, 'Žuti marki' so se vrnili v drugi kakovostni razred tekmovanja, zdaj pa se je zgodilo, kar se je pred leti zdelo nepredstavljivo. Uresničila so se namigovanja o tem, da bosta nekdanja rivala sklenila dogovor o sodelovanju, o partnerstvu, združila sta moči z namenom lepšega prekmurskega nogometnega jutri.

"Sodelovanje in sinergija sta gibali razvoja in napredka na številnih področjih, nogomet ni izjema. Prav to sta glavna temelja partnerskega sodelovanja, ki sta ga sklenila DNŠ Mura in ND Beltinci.

Sporazum se nanaša na strokovno in kadrovsko sodelovanju v prihodnjih dveh letih in predvideva izmenjavo igralcev med kluboma. Igralci, starejši od 14 let, bodo imeli možnost napredovati v zanje najbolj primernem nogometnem okolju, o čemer se bosta usklajevali strokovni vodstvi obeh partnerjev. Predstavniki obeh klubov so se strinjali, da gre za pomemben nadaljnji korak pri razvoju prekmurskega nogometa.

Prvi korak povezovanja prekmurskih oziroma pomurskih nogometnih klubov je začetek graditve prekmurske nogometne izobraževalne piramide, kar kaže na odgovornost do razvoja prekmurskega nogometa vodilnih v obeh klubih. Novo sodelovanje bo tudi temelj za nadaljnji rezultatski napredek obeh klubov, motivacijsko okolje za napredek igralcev v mednarodno nogometno okolje in povečevanje konkurenčnosti DNŠ Mura v tekmovanju za vrh slovenskega nogometa," so ob tem zapisali pri soboškem prvoligašu.

Članki iz rubrike