bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

ilka hamer Svet24.si

Ilka pogumno stopila pred kamere in navdušila

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

harry meghan Odkrito.si

“Videti je kot njen frizer!” Strokovnjaki ...

Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Ekipa24.si

Pester večer Tine MAZE, ki je zaradi ODBOJKE ...

ro
ro
0 11.06.2019 11:51:52

Včasih se je zdelo NEPREDSTAVLJIVO. Velika slovenska RIVALA zdaj z ROKO V ROKI

Dogovor o sodelovanju z namenom napredka.

Včasih je bil derbi. Veliki derbi, ki je polnil stadiona v Murski Soboti in Beltincih. Rivalstvo med Muro in takratnim Potrošnikom je bilo nekaj posebnega, čustva so bila temu primerna, v prekmurski strasti je uživala vsa Slovenija.

Medtem so se razmere spremenile, oba kluba sta v preteklem obdobju preživljala zelo težke trenutke. Črno-belim se je uspelo vrniti na nekdanja pota, 'Žuti marki' so se vrnili v drugi kakovostni razred tekmovanja, zdaj pa se je zgodilo, kar se je pred leti zdelo nepredstavljivo. Uresničila so se namigovanja o tem, da bosta nekdanja rivala sklenila dogovor o sodelovanju, o partnerstvu, združila sta moči z namenom lepšega prekmurskega nogometnega jutri.

"Sodelovanje in sinergija sta gibali razvoja in napredka na številnih področjih, nogomet ni izjema. Prav to sta glavna temelja partnerskega sodelovanja, ki sta ga sklenila DNŠ Mura in ND Beltinci.

Sporazum se nanaša na strokovno in kadrovsko sodelovanju v prihodnjih dveh letih in predvideva izmenjavo igralcev med kluboma. Igralci, starejši od 14 let, bodo imeli možnost napredovati v zanje najbolj primernem nogometnem okolju, o čemer se bosta usklajevali strokovni vodstvi obeh partnerjev. Predstavniki obeh klubov so se strinjali, da gre za pomemben nadaljnji korak pri razvoju prekmurskega nogometa.

Prvi korak povezovanja prekmurskih oziroma pomurskih nogometnih klubov je začetek graditve prekmurske nogometne izobraževalne piramide, kar kaže na odgovornost do razvoja prekmurskega nogometa vodilnih v obeh klubih. Novo sodelovanje bo tudi temelj za nadaljnji rezultatski napredek obeh klubov, motivacijsko okolje za napredek igralcev v mednarodno nogometno okolje in povečevanje konkurenčnosti DNŠ Mura v tekmovanju za vrh slovenskega nogometa," so ob tem zapisali pri soboškem prvoligašu.

Članki iz rubrike