Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
3 11.06.2019 08:07:06

CAR! Igralci proslavljali v slačilnici, Kek pa brez USMILJENJA! Glejte, kaj jim je naredil ...

Martin Metelko
Selektor slovenske reprezentance je bil po tekmi v Rigi jasno zelo zadovoljen.

Končno, si je verjetno mislil Matjaž Kek, ko so se njegovi varovanci v Rigi povsem sprostili in svojemu tekmecu zabili kar pet zadetkov. Končno, smo si mislili tudi mi, kajti Slovenija ima v tem trenutku zares kakovostno zasedbo, ki je več kot samo zmožna uvrstitve na naslednje evropsko prvenstvo.

Ni pa odleglo samo slovenskemu selektorju, medijem in navijačem, temveč tudi nogometašem. Njim verjetno še najbolj. Ventile so sprostili v garderobi, kjer je bilo po koncu tekme zelo veselo. O tem je spregovoril Matjaž Kek: "Zasluženo smo slavili. Kar se tiče veselja v slačilnici ... Nekaj časa so rabili, da so se začeli veseliti. Niso navajeni. Vsi skupaj tega nismo navajeni. Že dolgo ni Slovenija zmagala," je 57-letni Mariborčan takoj po koncu tekme dejal v mikrofon RTV-ja novinarju Anžetu Bašlju in tako med proslavljanjem svojih varovancev slednje malce zbodel.



"Mislim, da prvi polčas kar nekaj pomeni. Konec sezone je. Na koncu se je morda videla utrujenost, toda mislim, da smo zelo zrelo odigrali. V določenem trenutku potrdili tisto, kar govorim že ves čas: Fantje imajo potencial. Ekipa ima potencial. In mogoče smo res potrebovali eno takšno zmago. Je pa jasno, kako in kaj. Skupina je točno takšna, kot sem napovedal. A dobro, ne zmaga se vsak dan 5:0 na gostovanju. Zato kompliment, čestitke igralcem. Pred nami je dopust, ki bo po zmagi nekoliko lepši. Ampak jaz se zavedam, kaj nas še čaka, koliko je še dela pred nami. Ne gre od danes do jutri. A to tokrat je zadoščenje za čas, ki smo ga preživeli skupaj in delo, ki smo ga opravili," je pristavil.

In dodal: "Končno smo dali gole iz izdelanih položajev. Veliko priložnosti smo imeli že proti Izraelu, tudi proti Makedoncem bi lahko zmagali. Ta zmaga me ne bo zapeljala. Še bo trajalo. Ne bomo se hitro zadovoljili. To je zadoščenje za 3.000 navijačev, ki so bili v Celovcu. V pripravi na to tekmo so imeli vsi igralci veliko željo. Septembra nas čakata dve težki tekmi. Poljska je znova potrdila, da je zelo kakovostna."

Članki iz rubrike