kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 02.06.2019 11:15:12

Kraševci so BOJEVITO RAZPOLOŽENI: Tudi če ne zmagamo, SAMO DA ...

Jurij Kodrun
Sežana v teh dneh diha z nogometaši, prestolnica Krasa je po osemnajstih letih spet na pragu elite.

Češnjice so se v prvi tekmi odlično postavile po robu favorizirani Gorici, štirikratnega prvaka so premagale z 2:1, kar je marsikoga presenetilo. Med tistimi, ki so tudi tokrat opozorili nase, je 21-letni Leon Sever, ki ga v Sežani izjemno cenijo, kar potrjujejo nedavno podaljšanje pogodbe in besede direktorja Davida Škerjanca. "Leon je pomemben član naše ekipe, v zadnjih dveh letih je postal nosilec igre moštva, ki je na pragu prve lige, in po mojem mnenju si zasluži tudi vpoklic v mlado reprezentanco."

leon sever
Jurij Kodrun
Skupaj s soigralci je v sredo najlepše pokazal, da rdeče-črni mislijo resno. "Na začetku sezone smo napovedali boj za prvo ligo in napovedi se počasi uresničujejo. Mogoče smo nekatere presenetili, a ti, ki nas redno spremljajo, vedo, da je to nekaj normalnega," je v povedal Sever, ki ga ne skrbi, da je Tabor v drugem polčasu nekoliko padel. "Malo smo padli, a ne fizično in psihično, temveč so tekmeci navajeni malo višjega ritma igre, poleg tega so morali iti na vse ali nič, a nam je vseeno uspelo zmagati."

Dodal je, da je vzdušje v ekipi odlično, da se ne čuti pretirane živčnosti, tako da igralci pred tekmo sezone normalno spijo. Njihova morala je po odličnem spomladanskem delu na visoki ravni, kar se je videlo tudi po tem, da so takoj po vodilnem golu morali po žogo v svojo mrežo. Bliskovito izenačenje jih ni prestrašilo, še naprej so se držali svojega načrta. "Zadetek smo prejeli po svoji napaki. Ko zabiješ gol, je treba naslednjih pet minut igrati pametno, mi pa smo že v naslednjem napadu zakrivili enajstmetrovko. Manjka nam izkušenj, a nas to ni potrlo, igrali smo naprej in zadeli še enkrat."

azinovic
Jurij Kodrun
Na svojem igrišču se Sežančani počutijo odlično, pravijo, da je prava trdnjava, so pa njegove dimenzije manjše kot na igrišču v Novi Gorici. "Res je, toda mislim, da bomo zdržali. Vložek je prevelik, da ne bi," je bil odlično razpoložen Izolčan, ki dobro ve, da prednost Sežančanov ni takšna, da bi se lahko zanašali nanjo. "Zagotovo ne bomo šli branit rezultata, želimo igrati in se predstaviti v še boljši luči. Poskušali bomo zmagati, a tudi če ne zmagamo – samo da gremo naprej," je bojevito razpoložen Sever, ki je zatrdil, da se v ekipi kljub pomembnosti tekme ne čuti posebnega pritiska, čeprav Tabor ni vajen v tako kratkem času igrati dveh tekem na tej ravni. "Ne čutimo pritiska, mi lahko samo pridobimo, nimamo česa izgubiti. Za regeneracijo imamo dovolj časa, na tekmo bomo prišli spočiti in odlično pripravljeni."

Gostje bodo imeli tudi številčno podporo; s tribun naj bi jih po nekaterih informacijah spremljalo med 800 in 1000 navijačev, tako da bo tudi za kuliso poskrbljeno.

Članki iz rubrike