stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 02.06.2019 09:37:11

Pritisk ne bi mogel biti VEČJI! TOLE GROZI Novogoričanom, ki imajo pred tekmo s Taborom še eno VELIKO TEŽAVO!

Jurij Kodrun
Čeprav je finale pokalnega tekmovanja marsikdo označil za zadnje dejanje sezone, bo zastor nanjo resnično padel šele danes.

V Novi Gorici bomo v večernih urah izvedeli, kdo bo deseti član prvoligaške druščine v naslednji sezoni. Drugoligaš Tabor v slovenski Las Vegas prihaja z lepo popotnico, prvih 90 minut na svojem igrišču je odločil v svoj prid, saj je zmagal z 2:1. To pa je rezultat, ki obe ekipi ohranja v igri za zmago, zato se obeta res zanimiv spopad primorskih rivalov. Čeprav imajo Kraševci manjšo prednost, vloga favorita pripada Novogoričanom.

Štirikratni prvaki v Sežani niso prikazali igre, ki jo pričakujejo navijači in širša nogometna javnost. "To gotovo ni to in tega se zavedamo. Prvi polčas smo res odigrali zelo slabo, nekako smo bili v krču in ni se nam uspelo izviti iz njega. V drugem smo bili nekoliko boljši, a nismo bili taki, kot smo lahko. Zdaj je nesmiselno jokati, v eni tekmi lahko rešimo sezono. Niti blizu nismo temu, da bi se kdo predal, še vedno je vse v naših nogah," je pred srečanjem povedal Žiga Lipušček.


Sinjemodri so prepričani, da so boljši tekmec, a to bo treba pokazati na igrišču, saj bodo omenjene besede zgolj tako dobile pravi pomen in veljavo. Poleg tega zaradi slabe polsezone psihično niso ravno najbolj trdni, prav nasprotno pa je pri Taboru, s čimer se strinja tudi kapetan Gorice: "Sežančani so šli v dvoboj bolj samozavestno, v nasprotju z nami so v dobrem nizu in to se pozna." Lipušček je odlično ustavil najboljšega sežanskega strelca Kebeta, a to ni bilo dovolj. "Nasprotnik nas ni presenetil, vedeli smo, kako igra, in to smo dobro pokrili. Smo pa imeli težave, ki jih nismo pričakovali, in sicer predvsem pri igri z žogo."

Kljub razmočenemu igrišču v oči bode podatek, da Novogoričani na prvi tekmi niso prejeli niti enega rumenega kartona. "Tudi o tem smo se pogovarjali, mogoče smo malo pregoreli v preveliki želji. Vsi smo si želeli, a tega na igrišču nismo pokazali. Zdaj je pomembno, da damo jutri vse od sebe, garati moramo vseh 90 minut, da si po tekmi ne bomo mogli ničesar očitati. Če bo tako, smo dovolj kakovostni za ugoden rezultat. Igrati moramo potrpežljivo, ne smemo se brezglavo zaletavati in puščati preveč prostora," je zaključil Lipušček, čigar nastop je vprašljiv; 22-letni steber novogoriške obrambe ima namreč težave z mišico. Zaradi njih je že prvo tekmo odigral ob pomoči protibolečinskih tablet in ustreznih terapij.

Gorica je ob Mariboru in Celju edini klub, ki še nikoli ni izpadel iz slovenske prve lige, današnja generacija bi lahko bila prva, ki bi ostala brez prvoligaškega statusa. "Nočemo biti prvi," v en glas zatrjujejo sinjemodri, ki nikakor ne želijo, da bi se jih spominjali po tem ...

Članki iz rubrike