Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ro
ro
2 20.02.2019 09:58:41

Kaj pa tole?! FANATIZEM navijačev MURE ne pozna meja. To se je zgodilo v pričakovanju spopada z MARIBOROM

Drago Wernig - TAKA
Vroče prekmursko odštevanje do gostovanja pod Kalvarijo.

Dolgega oddiha je konec, ob koncu tedna se bo nadaljevalo prvenstvo na slovenskem prvoligaškem prizorišču, v središču pozornosti bo gotovo dvoboj vijoličastih in črno-belih. Odigran bo pred imenitno kuliso, o tem že nekaj časa ni nikakršnega dvoma, prav tako kot ga ni o tem, da bodo imeli muraši izjemno podporo s tribun. Zgodil se bo naval Prekmurcev v štajersko prestolnico, severna tribuna v Ljudskem vrtu bo obarvana črno-belo.

Potem ko so Alen Kozar in soigralci na pripravljalnih srečanjih ob sredozemski obali kazali spodbudno podobo, so se navijači začeli prebujati iz zimskega spanca, po vrnitvi ekipe iz Turčije pa se je nogometna vročica začela zgolj stopnjevati. Seveda je bilo jasno, da muraši pod Kalvarijo ne bodo osamljeni. Že od začetka predprodaje vstopnic je bilo zanimanje precejšnje, v teh dneh pa se je nogometno ozračje na ravnici dokončno ‘zakurilo’. Najpomembnejša postranska stvar na svetu je spet postala glavna tema pogovorov. Je zajtrk, kosilo in večerja, vstopnice v Murski Soboti gredo za med. Oziroma so šle ... Najbolj sveža informacija pravi, da si je do včerajšnjega poznega popoldneva dragoceni košček papirja zagotovilo že 1550 privržencev Mure. Ali če ‘prevedemo’: pošle so vse običajne vstopnice za severno tribuno ... Zdaj so na voljo le še tiste po nekoliko nižji ceni za sektor organiziranih navijačev, kjer bodo Black Gringosi.

Fanatizem navijačev Mure, seveda v pozitivnem smislu te besede, očitno ne pozna meja. Njihova privrženost je izjemna, ponavlja se ljubljanska zgodba. Na novembrskem gostovanju v Stožicah je Anteja Šimundžo in njegove fante spodbujalo več kot 2000 navijačev, tokrat bo številka zelo podobna. Ali celo višja. Z veliko gotovostjo lahko napovemo, da bo kmalu pošlo vseh 1850 vstopnic, ki so jih Mariborčani namenili Sobočanom, hkrati seveda ne gre prezreti, da si je marsikdo, ki se mu po žilah pretaka črno-bela kri, sedež v Ljudskem vrtu zagotovil v redni spletni prodaji. Mnogi so zato prepričani, da bi bilo lahko zasedbo iz Fazanerije spodbujalo 2500 ljudi.

sobota
sobotainfo.com

Članki iz rubrike