900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 19.02.2019 22:53:39

Bayern zadovoljen z Anfielda, neverjeten podatek o Luisu Suarezu

Reuters
V torkovem večeru se mreže v ligi prvakov niso zatresle.

Tako dvoboj med Liverpoolom in Bayernom kot tisti med Lyonom in Barcelono se je končal z najmanj priljubljenim izidom v nogometu. Na Anfieldu je bilo očitno, da je vložek ogromen, pa sta obe ekipi v prvi vrsti želeli ohraniti lastno mrežo nedotaknjeno. In čeprav Bayern tudi v četrtem gostovanju na Anfieldu ni uspel doseči zadetka, pa so se Bavarci vseeno zadovoljni podali v torkovo noč. Pred povratno tekmo na Allianz Areni imajo namreč lepo izhodišče.

Začetek je bil bolj ali manj brez priložnosti, v nadaljevanju pa so se za nevarnejše izkazali domači, ki so zagrozili v 12. in 24. minuti prek Moja Salaha, v 33. prek Sadia Maneja in v 41. prek Joela Matipa, a se izid ni spremenil, tako kot ne po poskusih Bayernovih Roberta Lewandowskega v 13. in Kinglseyja Comana v 16. minuti.

Drugi polčas je ponudil precej manj priložnosti, gosti so bili najbolj nevarni v 59. minuti, ko je Serge Gnabry meril malce previsoko, domači pa v 85. minuti, ko je Manuel Neuer obranil Manejev strel z glavo iz bližine.

V Lyonu pa je gostovala Barcelona, ki je francoski klub še nikoli ni premagal. V 15. zaporedni osmini finala je Barcelona v prvem polčasu več streljala, med bolj nevarnimi je bil poskus Lionela Messija v peti minuti, ko je meril le malce previsoko, a domači so tudi imeli svoje priložnosti, posebej v 9. minuti, ko je sprožil Martin Terrier, Marc-Andre ter Stegen pa je žogo odbil v prečko in preprečil zadetek.

V drugem polčasu so znova nekaj več poskušali španski predstavniki, Lyon je bil še najbolj nevaren v 52. minuti, ko je streljal Memphis Depay. Barcelona je nase opozorila predvsem v 63. in 70. minuti, obakrat je streljal Luis Suarez in obakrat nenatančno, v 78. minuti pa je v podobnem slogu zaključil še Jordi Alba.


Povratni tekmi bosta v začetku prihodnjega meseca.

PS: Statističen podatek večera - Luis Suarez v ligi prvakov na gostovanjih ni dosegel gola (ali zabeležil asistence) že več kot 24 ur!

- torek, 12. 2.:
Manchester United - PSG                    0:2 (0:0)
Roma - Porto                               2:1 (0:0)

- sreda, 13. 2.:
Ajax - Real Madrid               1:2 (0:0)
Tottenham - Borussia Dortmund      3:0 (0:0)

- torek, 19. 2.:
Liverpool - Bayern München                 0:0
Olympique Lyon - Barcelona                 0:0

- sreda, 20. 2.:
21.00 Schalke 04 - Manchester City
21.00 Atletico Madrid - Juventus

Članki iz rubrike