Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rb
rb
0 20.02.2019 08:51:56

KAPETAN MURE v Ljudskem vrtu na SEVERNI TRIBUNI? Alen Kozar odgovarja ...

alesfevzer.com
Črno-beli se pripravljajo na spopad z Mariborom.

Po vrnitvi iz Turčije je Ante Šimundža svojim varovancem namenil prost konec tedna, zdaj so misli vseh v Fazaneriji usmerjene v prihajajoči obračun z Mariborom. "Privajamo se na tukajšnje razmere, kar zadeva priprave v Turčiji, pa smo opravili, kar smo predvidevali. V največji meri. Na začetku so nas malce ovirale viroze, toda potem so se razmere umirile in kmalu smo trenirali v popolni zasedbi. Prepričan sem, da smo namen dosegli, od zdaj naprej pa je v naših mislih zgolj priprava na prihajajočo tekmo z Mariborom," je povedal Alen Kozar.

Lepo je vedeti

Muraši so ob sredozemski obali odigrali tri prijateljske preizkušnje, njihova podoba proti Chornomortsu, Spartaku in Atyrauu je bila nadvse obetavna. "Marsikaj smo preizkušali, iskali smo primerne rešitve, tekmeci so bili zelo zanimivi. In kakovostni, toda vsem smo se odločno postavili po robu. Bili smo konkurenčni in pokazali, da smo lahko enakovredni tudi proti takšnim ekipam. Ter da smo lahko stanovitni, kar nam je v prvem delu sezone malo manjkalo, nekaj je bilo nihanj. Verjamem, da jih v nadaljevanju sezone ne bo," je dejal kapetan črno-belih.

Najbolj je gotovo odmeval remi proti moskovskemu velikanu. "Ne smemo se slepiti. Ne smemo zanemariti spoznanja, da je šlo za prijateljsko preizkušnjo, je pa lepo vedeti, da si lahko dostojen tekmec tudi tako močni zasedbi. Vemo, kdo je Spartak in kaj pomeni, in če si uspešen, to vsekakor pomeni še dodatno motivacijo za nadaljnje delo. Sam sebi dokazuješ, da napreduješ, da si na pravi poti. Dobiš potrditev, da je z napornim delom mogoče doseči marsikaj, in takšni dvoboji gotovo pozitivno vplivajo tudi na samozavest. Ampak vse to je treba zdaj potrditi v spomladanskem delu sezone, v nasprotnem primeru bo vse to hitro pozabljeno. Uradni dvoboji so edino pravo merilo," poudarja Alen Kozar.

alen kozar ac
Aleš Cipot/Fotolens

Pritisk se je spremenil v prednost

Medtem se je začelo zaključno odštevanje do spomladanske premiere, v pričakovanju obračuna z Mariborom se nogometno ozračje na ravnici stopnjuje, črmo-bele bo pod Kalvarijo spodbujalo vsaj 2000 navijačev. "Uf, to ekipi in vsakemu igralcu pomeni ogromno. S tem dobiš dodaten zagon, dodaten navdih. Da, v mestu se občuti, da se približuje tekma z Mariborom, o njej se veliki govori. Izjemno je, da imamo takšno podporo, spet pa bom ponovil, da imajo navijači pri naših rezultatih pomemben delež. Med tem smo se na polne tribune tudi že dodobra navadili. Na začetku je to za nas predstavljalo pritisk, ki je vplival na našo igro, zdaj je to prednost, vse skupaj nam daje dodatno energijo."

Naš sogovornik te energije na zelenici Ljudskega vrta ne bo deležen. Dogajanja bo spremljal s tribune in tam ’igral’ skupaj z ekipo, saj zaradi rumenih kartonov nima pravice nastopa. "Seveda mi je žal, da ne bom igral. Komu pa ne bi bilo?! Še posebej zato, ker je prva tekma, povrhu vsega se bomo udarili z Mariborom. Toda s tem se je treba sprijazniti in na treningih ostati na visoki ravni z namenom, da bi se že na naslednji preizkušnji lahko vrnil v ekipo."

O naslednjem, ko bomo uresničili prvega

Črno-belo obarvana bo severna tribuna. Bo na njej mogoče tudi kapetan? "Ne, verjetno bom v družbi klubskega osebja," je odvrnil Alen Kozar, ki je prepričan, da so njegovi soigralci v spopadu s 14-kratnimi prvaki sposobni razveseliti navijače. "V tej sezoni smo proti vijoličastim odigrali že dve tekmi in dokazali, da smo lahko uspešni. Na začetku prvenstva smo v Ljudskem vrtu ostali neporaženi, v Fazaneriji smo osvojili ves izkupiček. Močno verjamem, da smo tudi tokrat sposobni iztržiti dober rezultat, vendar se hkrati zelo dobro zavedamo, da bodo tudi tekmeci zaradi razpleta na prejšnjih dveh medsebojnih dvobojih še dodatno motivirani, dodatno zagnani. Vsekakor je pred nami nadvse zahtevna naloga. Zgodi se lahko marsikaj, gotovo bo zelo zanimivo. Izjemnega pomena bo vstop v tekmo."

Čeprav je pogled na lestvico obetaven, črno-beli nenehno ponavljajo in poudarjajo, da je prvi cilj obstanek med elito. "Prav gotovo. To je osnovni namen, gremo korak za korakom. Seveda verjamem, da ga bomo uresničili, in ko se bo to zgodilo, si bomo zastavili naslednjega. Potem se bomo pogovarjali naprej in o tem, kako bi vse skupaj še nadgradili. Delamo korak za korakom, to je naše vodilo."

Značke: alen-kozar, mura, maribor

Članki iz rubrike