901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

il
il
0 07.02.2019 14:45:02

Nova razsežnost KATASTROFE. Slovenski prvoligaš ostal brez 21 TRENERJEV!!!

Arsen Perić
Zapletom ni videti konca, razkol je vse večji.

V Krškem se stvari nikakor ne odvijajo, kot bi se morale oziroma v smeri, ki bi bila najboljša za klub. Uprava dela po svoje, nogometna šola vleče v svojo stran, prišlo je celo tako daleč, da želi klub prekiniti sodelovanje z ND Posavje Krško, ki izvaja dejavnosti v nogometni šoli. Enaindvajset trenerjev, ki v slednji dela, pa je jasno in glasno sporočilo, da ne verjame v zgodbo trenutne uprave in da z njo ne namerava sodelovati. Včeraj so se sestali s starši mladih nogometašev in jim predstavili svojo plat zgodbe. Po naših informacijah tudi veliko mladih nogometašev ne bo treniralo pod vodstvom NK Krško, in če se to uresniči, bo klub v velikih težavah. Po včerajšnjem sestanku so v nogometni šoli pripravili izjavo za javnost, iz katere smo izbrali nekaj najbolj zanimivih poudarkov.

"Vodstvo kluba NK Krško je 1. februarja brez vnaprejšnjega opozorila in brez argumentov enostransko odpovedalo pogodbo o sodelovanju z NŠ NK Krško. Trenerji NŠ se ne strinjamo z načinom vodenja NK Krško in vodstvom, ki enostransko sprejema odločitve, ki po našem mnenju niso sprejete za dobrobit mladinskega nogometa, ampak z namenom reševanja dolga članske ekipe. Da jih zanimajo predvsem finance nogometne šole, ki so v letu 2018/19 bogatejše za 207.600 evrov Uefinih sredstev, namenjenih izključno za mlade (NZS je v ta namen ustanovila posebno preiskovalno komisijo), so v vodstvu NK Krško potrdili že lani, ko so sestavili osnutek nove pogodbe med NK in NŠ, po kateri bi z vsemi financami nogometne šole (tudi vadninami, ki jih plačujejo starši, in sponzorskimi sredstvi, ki si jih je nogometna šola zagotavljala sama) upravljal nogometni klub. Ker vodstvo NŠ nove pogodbe ni želelo podpisati, so v NK priznali, da imajo finančne težave, za likvidnostno premostitev katerih bi začasno potrebovali del Uefinih sredstev. V ta namen je bil oktobra 2018 podpisan aneks k pogodbi o sodelovanju med NŠ in NK, s katerim je Nogometna šola pristala, da NŠ od novembra prejete prve polovice Uefinih sredstev v višini 103.800 evrov 40.000 evrov kot posojilo nameni NK Krško za sanacijo dolga članske ekipe. Drugih 103.800 evrov Uefinih sredstev bo NZS nakazala NK Krško julija, a le če bo NK uspel prikazati, da je novembra prejeto polovico sredstev zares porabil namensko za otroški in mladinski nogomet. Po veljavnem aneksu bi NK Krško moral NŠ od januarja do maja v petih obrokih po 8000 evrov odplačati v aneksu določeno likvidnostno posojilo v višini 40.000 evrov. Do tega ni prišlo, saj je NK Krško do danes NŠ NK Krško namesto z aneksom določenih 71.800 nakazal le 55.000 evrov – direktor NK Krško Jože Slivšek pa v javnosti ponavlja zavajajočo informacijo, da NŠ NK Krško iz naslova 103.800 evrov pripada le 50.000 evrov.

Naš zadnji poskus vzpostavitve pogovora z vodstvom NK Krško in aktivacije partnerjev krškega nogometa je bil ponedeljkov predlog, po katerem bi med drugim vsi vpleteni skupaj določili novega predsednika NK Krško in člane upravnega odbora, kjer bi krška stroka imela tretjino predstavnikov. Partnerji krškega nogometa se do našega predloga niso opredelili, vodstvo NK Krško pa je naš predlog pisno zavrnilo.

Za prihodnost lahko le upamo, da vodstvo NK Krško s svojim neodgovornim, stihijskim, arogantnim in maščevalnim delovanjem ne bo povzročilo dokončnega propada NK Krško, da se v Krškem ne ponovi propad Novega mesta, Olimpije, Mure, Zavrča ali Kopra. Vseh 21 trenerjev preprosto ne verjame v zgodbo, ki jo nepoznavalcem slovenskega nogometa prodaja vodstvo NK Krško – in zato v njej ne bo sodelovalo."

krsko-mb 9994 dw
Drago Wernig - TAKA

Značke: nk-krško, nš-krško

Članki iz rubrike