stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 31.01.2019 09:16:56

Novica za vse navijače OLIMPIJE! Mandarić o slovesu od Ljubljane: To bo moj 'ARRIVEDERCI' ...

Nikola Miljković
Slovenski nogometni prvak Olimpija iz Ljubljane v zadnjem času doživlja precej sprememb. Kot je v pogovoru za STA povedal predsednik Milan Mandarić, je med drugim v ospredju pomladitev ekipe, nižanje stroškov, sam pa pravi, da bo na čelu ostal vsaj do konca sezone, ob uspešni evropski zgodbi pa bi bil to tudi njegov labodji spev pri zeleno-belih.

"Težko reči, kdaj se bo zgodilo," je o odhodu iz Olimpije dejal Mandarić in nadaljeval: "Moj cilj je, da Olimpijo popeljemo na vrh slovenskega nogometa in da naredi premik v Evropi, kar si želim v tem letu. Tako da ostajam zagotovo do konca sezone in bom verjetno sodeloval še pri evropski zgodbi. Če se vse 'poklopi', tako kot se mora, bo to moj 'arrivederci' (na svidenje; op. p.)."

Kot je večkrat poudaril, si želi klub očistiti "nepotrebnih stroškov" in ga predati novemu lastniku brez dolgov. "Vključno s štirimi milijoni evrov dolga, ki sem jih plačal bivšim lastnikom kluba," pravi prvi mož Olimpije, ki je z nižanjem stroškov v mislih "zarezal" tudi v igralski kader.

Kljub nižanju stroškov in pomladitvi ekipe pa tekmovalni cilji ostajajo nespremenjeni. "Borba za prvo mesto in borba za osvojitev pokala. To je v načrtu Olimpije v vsaki sezoni, odkar sem tukaj. Smo v polfinalu pokala, imam dober občutek, da ga bomo osvojili. Igramo proti Aluminiju, pozabil sem že, kako se je končala zadnja medsebojna tekma," je v smehu dejal Mandarić ob spominu na decembrski poraz z 2:6.

"V prvenstvu pa smo devet točk za Mariborom, igramo pa še dvakrat proti njemu. Ekipa, ki se sestavlja, je zelo pozitivna. Cilj je, da gremo naprej z igralci, željnimi uspeha. Mislim, da smo na dobri poti," pravi Olimpijin šef in meni, da je optimističen "zaradi nove, pozitivne energije v ekipi in zadovoljstva mladih igralcev".


Med mlade nikakor ne sodi Rok Kronaveter, ki pa je bil jeseni eden boljših, če ne najboljši igralec zeleno-belih, nenazadnje je z desetimi zadetki tudi na vrhu lestvice strelcev. O njem se je mnogo govorilo, tudi to, da je njegova zgodba z Ljubljančani končana.

"Ne vem, zakaj se toliko govori o Kronavetru. On je igralec Olimpije in gre z ekipo na priprave. Zelo je pozitiven, je del ekipe, je izkušen. Seveda, če se pojavi kakšna ponudba, ki bi ga zanimala, potem bomo razmišljali o tem. Za zdaj pa je vse normalno. Isto lahko rečemo tudi za druge igralce," odgovarja Mandarić.

Za vse pa vendarle to ne velja, saj je na izhodnih vratih napadalec Andres Vombergar, ob Kronavetru in Murinem Roku Sirku najboljši strelec lige. Če se ga je še pred dnevi povezovalo z odhodom v dunajski Rapid, pa so v zadnjih dneh v ospredju druge ponudbe, predvsem iz Rusije in Francije.

"Vombergar je še edini od igralcev, za katerega obstaja možnost, da ga izgubimo. Gledamo pa tudi za njegovo zamenjavo, tako da ne bomo ostali brez enakovredne zamenjave. Možnosti za Vombergarjev odhod so velike, ampak ni konec, dokler ni konec," pojasnjuje Mandarić in dodaja, da so imeli nekaj ponudb tudi za Jucieja Lupeto in Stefana Savića, a oba ostajata v Ljubljani.

Nenazadnje pri Olimpiji "ne dajemo igralcev za majhen denar, tudi za slovenski nogomet je dobro, da ne prodaš igralca za 75.000, ampak za 750.000 evrov ali tri ali pa pet milijonov".

Značke: nogomet, klub, prenova

Članki iz rubrike