Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
0 08.01.2019 11:21:02

OSUPLJIVO! Česa takega o kakšnem SLOVENSKEM TRENERJU ni povedal še NIHČE

Grega Wernig
Obetavni strokovnjak se je lotil novega izziva v svoji karieri.

Novi trener Gorice Nermin Bašić se je v mestu vrtnic lotil novega izziva, 35-letni strokovnjak iz Travnika, ki smo ga na sončni strani Alp spoznali na klopi Radomelj, pa se zelo dobro zaveda, da je stopil v zelo velike čevlje. Zaradi njegovega predhodnika je položaj zelo specifičen. Miran Srebrnič je živa legenda Gorice, z njo je povezan od prvega dne profesionalnega udejstvovanja z nogometom.

"Če se izrazim malce bolj slikovito, je v bistvu tako, kot bi nasledil Alexa Fergusona. Ni lahko, ne bo lahko, to vem zelo dobro," je z osupljivo primerjavo postregel Nermin Bašić in nadaljeval: "Že vse od prihoda v Slovenijo sem o Miranu Srebrniču poslušal samo pohvale, samo najboljše. Kot o človeku, igralcu in trenerju. Nisva se še spoznala, a močno upam, da se bova in da bova spila kavo. Lahko povem, da sem iz vseh klubov odšel kot človek. S čisto vestjo! Takšen sem prišel tudi v Novo Gorico in takšen bom nekoč odšel. Od prvega dne sem pripravljen umreti za svoj klub, dati v vsakem trenutku vse od sebe. Tako čustveno kot profesionalno. Vse znanje, ki ga imam, bom usmeril v to, da bi bila moja ekipa uspešna, in res ne ne bojim, da navijači ne bi prepoznali mojega dela. Potrebujem le nekaj časa in verjamem, da mi ga bodo vsi privrženci Gorice tudi namenili, da bom pokazal, kdo sem in kaj sem."

basic

Toda po vsem, kar se je dogajalo v preteklih tednih, se vsaj na začetku vsaj posameznim negativnim odzivom navijačev bržčas ne bo mogoče izogniti. "Hja, veste, kaj … Mi v Bosni smo navajeni, da spimo s pritiskom in se s pritiskom zbujamo. Vsak dan je vojna. V 12 letih sem kot trener doživel že marsikaj, ne bojim se ničesar. Da, morda bodo tudi negativni komentarji in verjemite, da navijače povsem razumem. Mislim, da vsi skupaj potrebujemo le nekaj časa in da bo vse okej," je prepričan Srebrničev naslednik.

CELOTEN POGOVOR Z NERMINOM BAŠIĆEM SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike