Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
01.01.2019 10:49:36
Deli članek:

Eden NAJBOLJ VROČIH igralcev končnice jeseni v 1. SNL! Mnogi bi ga imeli, ampak … Bo spomladi sploh igral?

Drago Wernig - TAKA

Ima dobršen del zaslug, da je njegova ekipa postala presenečenje jesen, toda kmalu mu bo potekla pogodba.

Nogometaši Aluminija so v prvem delu sezone bržčas presenetili tudi sami sebe. Tretje mesto na lestvici je veliko več od (stvarnih) pričakovanj, povrhu vsega se bodo Oliver Bogatinov in njegovi varovanci spomladi spet potegovali za uvrstitev v finale Pokala Slovenije. V prejšnji sezoni so zbrali 33 točk, da so se izognili obstanku, zdaj so po prvem delu prvenstva že pri 30, kar zelo nazorno razkriva napredek, ki jim je uspel v kratkem času.

"Ne le čestitke za doseženo, nadvse me veselijo tudi pohvale za igre, ki smo jih kazali. Za podobo, ki jo je imela ekipa," je bil zadovoljen trener Aluminija, ki je iz vsakega posameznika iztisnil največ, kar je lahko, posebna zgodba pa je gotovo Francesco Tahiraj. Še nekaj dni pred začetkom sezone je prevladovalo mnenje, da je 22-letni napadalno usmerjeni vezist že odigral zadnjo tekmo v rdeče-beli opravi. Potepal se je na preizkušnjah v drugi švicarski ligi, nakar se je tik pred zdajci vendarle vrnil v 'šumo'. Marsikateri strokovnjak bi ga gotovo odslovil in mu ne bi ponudil priložnosti, Oliver Bogatinov pa je ravnal drugače. Sprejel je 'izgubljenega sina' in si prizadeval, da bi njegovo pripravljenost čim prej spravil na želeno raven. In to mu je odlično uspelo. Vrnil ga je med žive, zlasti v končnici jeseni je Italijan albanskih korenin igral izvrstno. Bil je nerešljiva uganka za tekmece in zato nikakor ni presenečenje, da je začelo preizkušnje Aluminija spremljati vse več oglednikov iz tujine, ki na sončni strani Alp iščejo primerne okrepitve za svoje ekipe.

Francesco Tahiraj je bil pod drobnogledom mnogih in dejstvo je, da se kar nekaj klubov zanima za njegove storitve, ob tem pa je nadvse pomemben (morda celo najpomembnejši) podatek, da mu bo po koncu sezone potekla pogodba. Kidričani se v nastalem položaju kakopak zelo dobro zavedajo, da je skrajni čas, da z njegovim prestopom iztržijo nekaj denarja, na drugi strani pa je snubcem jasno, da bi lahko želenega igralca poleti dobili zastonj; pogodbo z njim bi lahko podpisali že v prvih dneh novega leta.

Drago Wernig - TAKA

V preteklih dneh se je največ govorilo o zanimanju Olimpije in Hajduka, ampak oba kluba bi ga v svoje vrste rada privabila brez finančnega nadomestila. Vodilni možje Aluminija o takšnem scenariju nočejo niti slišati, vendar je po drugi strani prav tako res, da so se znašli v neprijetnem položaju. Francescu Tahiraju so menda predlagali podpis nove pogodbe, ki bi jim zagotovila veliko več manevrskega prostora pri pogajanjih, toda igralec nad podaljšanjem sodelovanja bojda ni navdušen. Njegova drža seveda ni presenetljiva, kar dobro vedo tudi v Kidričevem, toda hkrati naj bi kljub temu upali, da bo najmočnejši adut z novim avtogramom pokazal nekaj hvaležnosti za ponujeno roko v pričakovanju začetka sezone.

"Dejstvo je, da moramo biti vsi zadovoljni, prav nič ne gre na silo," je pred odhodom na oddih v Torino za Ekipo SN med drugim povedal Franceso Tahiraj, ampak bolj ali manj je jasno, da je januarsko popolno zadovoljstvo skoraj izključeno. Za drugačen razplet bi se moral zgoditi velik zasuk, trenutne razmere pa bi naposled lahko privedle do tega, da ne bo zadovoljen nihče. Če bo Aluminij vztrajal pri previsoki odškodnini, glavni igralec zgodbe pa pri tem, da ne bo podpisal nove pogodbe, bi se utegnilo pripetiti, da v drugem delu sezone ne bo v tekmovalnem ritmu. Kidričani nikakor ne bi bili prvi, ki bi se odzvali tako, da bi v tem trenutku zelo vročega igralca spomladi 'maščevalno' postavili na stranski tir vedoč, da bo junija odšel brezplačno. To je seveda scenarij, v katerem bi finančne ambicije presegle tekmovalne, kakopak pa je mogoč tudi drugačen dogovor.