sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

rb
rb
0 01.01.2019 10:26:53

Zvezdnik MURE LUKA BOBIČANEC o poškodbi, berglah, navijačih, sreči, Mariboru ...

Aleš Cipot/Fotolens
Muraši so zadnje štiri jesenske preizkušnje odigrali brez enega od najmočnejših adutov, Luka Bobičanec je bil zaradi poškodbe zgolj opazovalec dogajanj.

V končnici jeseni je med vsemi, ki so tako ali drugače povezani s črno-belimi, kot strela z jasnega odjeknila informacija o poškodbi Luke Bobičanca. Ljubljencu navijačev je na treningu počila stopalnica, zaradi česar je moral na operacijo, od katere je minilo natanko mesec dni. "Stanje je za zdaj odlično, bolečina ni več prisotna. Izginila je. Prav tako sem odvrgel bergle, že nekaj dni lahko hodim brez njih, kar je nadvse pozitivno spoznanje, 3. januarja me čaka naslednja kontrola. Verjamem, da bodo zdravniki potrdili, kar čutim sam, da je torej vse v najlepšem redu," je v pogovoru za Ekipo SN razkril 25-letni medžimurski vezist, ki je skoraj prepričan, da bo do začetka spomladanskega dela sezone znova nared za največje napore, da se bo vrnil v tekmovalni ritem. "Nekaj malega sem že začel vaditi, pričakujem pa, da se bo intenzivnost kmalu začela stopnjevati. Močno upam, da bi se lahko do konca januarja ali v začetku februarja pridružil treningom z ekipo."

NAJHUJE JE ZA MENOJ

Dnevi prisilnega počitka kakopak niso prijetni. "Zlasti v obdobju, ko nisem mogel početi tako rekoč ničesar, je bilo zelo dolgočasno. In ni mi bilo lahko, ampak najhuje je zdaj vendarle za menoj. Toda vse to je del športa, tudi takšne stvari je treba dati skozi," pravi Luka Bobičanec, ki se kljub neprijetnosti s poškodbo z veseljem ozira na preteklo leto. "Zame osebno je bilo odlično. Da, na koncu se mi je pripetila poškodba, kar nikoli ni dobro, ampak temu se je skoraj nemogoče izogniti. Kot sem že dejal, je treba znati iti tudi skozi takšna obdobja. Kot ekipa imamo prav tako več kot dovolj razlogov za zadovoljstvo. Uresničili smo veliki cilj, uvrstili smo se v prvo ligo in jeseni dosegli po mojem mnenju zelo spodbudne rezultate, ki predstavljajo pravšnjo motivacijo za naprej. Verjamem, da smo sposobni še več, še boljše. Ostati moramo skromni in tako zagnano delati še naprej in ne dvomim o tem, da bomo za takšen pristop ustrezno nagrajeni. Tudi spomladi moramo pokazati, kaj je Mura in kam spada."

VSI SMO TESNO POVEZANI

In kam spada? "Prepričan sem, da v vrh slovenskega nogometa. Težko je biti ob boku z Mariborom in Olimpijo, ampak pokazali smo, da se rezultatsko lahko obema enakovredno postavimo po robu. Za obema velikanoma so Domžale, nato pride na vrsto že Mura. Na teh položajih je nekoč že bila in mislim, da smo na pravi poti, da vrnemo nekdanji ugled," je odvrnil Luka Bobičanec.

Na ravnici se je ustvarila lepa nogometna zgodba, njen nadvse pomembni del so navijači. "S klubom se je v preteklosti dogajalo marsikaj, navijači so izgubili potrpljenje in zaupanje, ki se je zdaj spet vrnilo. Mura je na ravni, ki si jo zasluži, ki si jo zaslužijo navijači. Vsi skupaj smo med seboj tesno povezani, to je fantastična zgodba. To je nekaj, kar bi gotovo radi imeli številni, imeti takšnega 12. igralca je nekaj zares čudovitega. Takšna spodbuda te sili, da iz sebe iztisneš največ. Ko pritečemo na igrišče in vidimo, koliko naših privržencev je vedno znova z nami, so to posebni občutki. In ko vse to vidiš, ne moreš razočarati. S pristopom gotovo ne. Po drugi strani je to seveda tudi odgovornost. Zelo dobro se zavedamo, da ne smemo razočarati navijačev in mislim, da nam to kar dobro uspeva."

bobicanec ac
Aleš Cipot/Fotolens

V MURI SEM SREČEN

Medtem dom murašev dobiva novo podobo, Fazanerija bo lahko poslej tekme gostila tudi v večernem terminu. "Hja, končno smo dočakali tudi to. Igralci smo bili zelo veseli, ko smo slišali, da se bo začel uresničevati ta projekt, in mislim, da se bo poslej v Fazaneriji zbiralo še več gledalcev, da bomo imeli še večjo podporo. Vsa čast klubu in mestu oziroma vsem, ki so omogočili pomembno pridobitev."

V prvem delu sezone je nase opozoril kar nekaj varovancev Anteja Šimundže. Pod drobnogledom oglednikov je bil tudi naš sogovornik, šušljalo se je o njegovem odhodu. "Bilo je nekaj govoric in tudi ponudb. Poškodba je vse skupaj malce zaustavila, a če sem povsem iskren, v niti enem trenutku nisem resneje razmišljal, da bi zamenjal klubske barve. Želim ostati, imam še enoletno pogodbo. Kaj bo potem, bomo videli, toda v tem trenutku sem v Muri srečen, počutim se kot doma, imamo odlično ekipo ter sijajne navijače. V Murski Soboti preprosto uživam, osredotočen sem zgolj in samo na to, da bi prispeval čim večji delež k uspehom moštva," pravi Luka Bobičanec.

NISMO BREZ MOŽNOSTI ZA FINALE

Začetek pomladi bo peklenski. Najprej je na vrsti gostovanje pod Kalvarijo, nato bodo v Murski Soboti gostovali Domžalčani. "Da, težko bo, zelo težko, vendar ne dvomim o tem, da bomo prihajajoče obdobje izkoristili na najboljši možni način in drugi del sezone dočakali ustrezno pripravljeni. Ne bojim se, da ne bi bilo tako, z optimizmom nas lahko navdaja tudi dejstvo, da smo obe ekipi že premagali. Verjamem, da v Ljudskem vrtu lahko ponovimo, kar nam je uspelo že jeseni, ko smo ostali neporaženi."

Dvobojev z vijoličastimi bo sicer več kot z ostalimi, prekmursko-štajerski spopad se bo zgodil tudi v polfinalu pokalnega tekmovanja. "Na sporedu sta dve tekmi, vse je mogoče. Vsekakor bo zelo zanimivo, prva naloga pa si bo seveda v Ljudskem vrtu zagotoviti pravšnje izhodišče za povratni dvoboj v Fazaneriji. Maribor je vsekakor favorit, toda gotovo nismo brez možnosti za napredovanje v finale. Ne bomo se predali, nikakor ne. Imamo dovolj kakovosti in samozavesti."

Značke: luka-bobičanec, mura

Članki iz rubrike