sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
0 01.01.2019 10:00:48

Mariborskih 17 STRELCEV, spet MITJA VILER, in 120 SEKUND razlike

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani bodo v nadaljevanju sezone napadli dvojno krono. Na vrhu lestvice imajo devet točk prednosti pred večnimi rivali iz Ljubljane, z Muro pa se bodo udarili za uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja.

Mariborčani so na zimski oddih odšli zadovoljni. Pred nadaljevanjem prvenstva imajo na vrhu lestvice devet točk naskoka pred Olimpijo, spomladi pa se bodo z Muro potegovali tudi za novo uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja. Vijoličasti bodo napadli dvojno krono, nekaj grenkega priokusa pa je ostalo zaradi lige Europa, saj se je zasedba iz Ljudskega vrta od nje poslovila v tretjem kvalifikacijskem krogu. Ni je izločil kdorkoli – uspešnejši je bil Rangers, toda težko se je bilo znebiti občutka, da bi bilo proti škotskemu velikanu mogoče iztržiti več ...

"To je prineslo določeno praznino, saj smo zelo pogrešali evropske tekme, ki smo jih bili v jesenskem delu vajeni. A ker mora človek vedno gledati naprej, v našem klubu pa smo izredno motivirani, bo še močneje izražena želja, da bi nam v prvem naslednjem poskusu spet uspelo. Manjkalo je tisto, kar smo doživljali še pred enim letom, smo pa našli motive v vseh vidikih domačega tekmovanja," je pred časom razmišljal Darko Milanič.

Primorski strokovnjak in njegovi varovanci so slovo od mednarodnega prizorišča hitro preboleli ter se osredotočili na domače izzive, opravili pa so jih z odliko. V bojih za točke so 14-krat zmagali, trije so se razpletli z neodločenim izidom, dvakrat so okusili grenkobo poraza, po dveh infarktnih končnicah pa so se uvrstili tudi v polfinale Pokala Slovenije.

viler dw
Drago Wernig - TAKA

Skupno so Mariborčani v jesenskem delu sezone odigrali 28 tekem, na katerih je Darko Milanič priložnost namenil 25 igralcem, in učinkovitost je bila na visoki ravni. Dosegli so 67 golov, jih dobili 23, ob tem pa ni ravno značilno oziroma v oči bode podatek, da je bilo različnih strelcev kar 17. Razen treh vratarjev le petim igralcem, ki so dobili priložnost, ni uspelo zatresti mreže. Luka Zahović in Jan Mlakar sta zadela po desetkrat, po osemkrat sta bila uspešna Marcos Tavares in Dino Hotić, sedemkrat Jasmin Mešanović, šestkrat Saša Ivković ... "Postali smo raznovrstni v igri. Zadetki, ki jih dosegamo, in način, na katerega zmagujemo, so vsakič drugačni. To je pomembna dimenzija, ki jo imamo kot moštvo. Z različnih položajev uspemo ogrožati vrata in to so bili temelji za uspešno jesen," je prepričan nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste.

Tako kot lansko jesen je največ igral Mitja Viler – zbral je 27 nastopov. Zaradi kazni je manjkal le na daleč najslabši jesenski preizkušnji vijoličastih v Fazaneriji, na igrišču pa je prebil 2420 minut. Samo 120 sekund manj je bil v ognju Saša Ivković, ki je izpustil zgolj pokalni obračun z Bravom v Ljubljani. Z dvema tekmama manj sledijo Blaž Vrhovec, Aleks Pihler in Amir Dervišević.

Članki iz rubrike