krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 14.12.2018 08:23:55

V Gorici gori ALARM: Po sanjskem začetku sledil hud padec, iz kluba tudi o usodi Srebrniča

alesfevzer.com
Edini primorski prvoligaš je jesen končal na sedmem mestu prvenstvene razpredelnice, čeprav mu je še po dveh tretjinah tega dela kazalo veliko bolje.

Varovanci Mirana Srebrniča so v prvih 12 krogih izgubili zgolj enkrat, tako da sta imela boljši izkupiček od njih samo Maribor in Olimpija. Kar zadeva rezultatski vidik, se je takrat ustavilo, v naslednjih sedmih preizkušnjah je Gorica dodala samo še točko, ob tem pa obstala tudi v četrtfinalu pokalnega tekmovanja. Bolj ko se je jesen bližala koncu in bolj ko so se kopičili porazi, več je bilo govora o morebitni menjavi na trenerskem stolčku, do katere pa ni prišlo, ali če smo bolj natančni, še ni prišlo. Stvari so postale precej vroče, kaj se v novogoriškem klubu dogaja v prvih dneh zimskega »dopusta«, pa nam je predstavil predsednik Hari Arčon.

S prvim možem Gorice smo se najprej še enkrat dotaknili prvega dela sezone, na katerega ima zelo zanimiv pogled. »V prvem delu smo imeli odlične rezultate, ampak smo pogrešali vsebino, ta bi morala biti boljša, in to je tisto, kar iščemo. Iz vsake stvari je treba povleči pozitivne stvari oziroma treba je povleči pravilne odločitve. Da je vsebina taka, kakršna je, sta pokazala tako čas kot rezultat. Ko postaviš temelje, sestaviš skupino ljudi z enako miselnostjo, začrtaš si pot, ki se je držiš, in iščeš vsebino. Če slednje ni, potem stvar nekje ne funkcionira, nekaj ni v redu. In to je zaključek naše polsezone oziroma celotnega cikla, ki traja tri leta in pol. Zdaj moramo povleči določene poteze,« je razložil Hari Arčon in s temi besedami napovedal določene spremembe.

Za vsebino so odgovorni vsi v klubu, kjer vsak pokriva svoje področje, spremembe pa so v domeni predsednika. »Predsednik je glava in vodi klub, on se mora na koncu odločiti, povleči poteze in prevzeti odgovornost. Pri tem gre za skupek razgovorov in pogovorov. V našem klubu delujemo transparentno, tako po finančni kot organizacijski plati. Pogovarjamo se, razmišljamo, na koncu pa mora predsednik s podporo sodelavcev potegniti črto in povleči poteze. Izbral sem sodelavce, ki so bili pripravljeni iti skupaj z mano v boj, da smo klub rešili in očistili. Pripravljeni so bili prevzeti odgovornost in pritisk, ki je bil na nas. Ves čas smo delali pod pritiskom in tisti, ki se zna pod pritiskom odzvati, je okej. To, kar nam manjka v celoti, je, da so vsi v klubu sposobni delati pod pritiskom.«



Vlado Badžim? 
Tako smo počasi prišli do špekulacij in namigovanj o morebitni zamenjavi trenerja. »Če bi bil to kakšen drug klub, bi ga že zamenjali,« je dejal predsednik Gorice, nato pa zadevo predstavil s svojega, malo širšega zornega kota. »Za nami so štiri leta vzponov in padcev, kljub temu se nikoli nismo odločili za to potezo, 1300 dni je obdobje, v katerem greš gor in dol. Bolj kot zadnjih devet, 10 tekem je treba pogledati cikel štirih let. Prvo leto smo bili četrti, nato drugi, šesti in zdaj smo sedmi, po dveh letih vzpona je krivulja začela padati. Eni pravijo, da je do tega prišlo, ker smo prodali nekaj igralcev, pomladili ekipo. Mogoče to delno drži, treba pa je narediti bolj podrobno analizo in načrtno ugotavljati, zakaj je tako. Tudi mi v klubu nismo več naivni, kot smo bili pred štirimi leti. Na podlagi izkušenj in dela v tem času tudi mi bolj vemo, kje smo grešili, kje bi lahko bili boljši, kje smo bili preveč in kje premalo tolerantni. Še enkrat ponavljam, zame je pomembna slika, ki jo gledamo v zadnjih štirih letih, in ne v zadnjih devetih tekmah.« Na govorice, da je blizu stolčku Gorice aktualni trener drugoligaša Ankarana Postojne Vlado Badžim, pa je odzval zelo jasno ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBRETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike