pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

rb
rb
1 14.12.2018 08:13:00

JAKA BIJOL o nenavadnem večeru v MADRIDU: Ne, TO NI NORMALNO, odziv LUKE MODRIĆA pa je bil razumljiv

Profimedia
Slovenski up je del velike zgodbe, o kateri govori vsa Evropa.

Nogometaši CSKA-ja sredinega večera zlepa ne bodo pozabili. Večera na kultnem Santiago Bernabeuu, kjer so še drugič v tej sezoni v skupinskem delu lige prvakov premagali veliki Real. Ugnali so ga s kar 3:0 in mu prizadejali zelo boleč udarec. Prisolili so mu zaušnico, ki ne peče nič manj niti ob spoznanju, da za kraljevi klub preizkušnja ni imela pravega tekmovalnega pomena, zaradi česar so nekatera močna orožja počivala. Navijači so si enotni, da si takšen velikan takšnega ponižanja, takšnega poloma ne bi smel privoščiti … To je najvišji domači poraz Reala v zgodovini evropskih pokalov.

Toda kljub bleščeči zmagi je pri Moskovčanih ostalo nekaj grenkega priokusa oziroma veliko, saj dve zmagi nad Realom (na domačem igrišču 1:0) nista bili dovolj za uvrstitev v izločilne boje. Še več, sedem osvojenih točk prav tako ni bilo dovolj za nadaljevanje evropske zgodbe, CSKA je v konkurenci z Realom, Romo in Viktorio Plzen zasedel zadnjo mesto z enakim številom točk kot Čehi. Prvič po letu 2006 se je zgodilo, da je ekipa s takšnim izkupičkom v skupini končala na zadnjem mestu in ostala brez tolažilne nagrade v obliki šestnajstine finala lige Europa, takrat je bil v takšni vlogi København.

Jaka Bijol je dogajanja na slovitem stadionu spremljal s klopi. "Če sem razočaran? Vsaj malce seveda sem. Lagal bi, če bi rekel, da nisem. Kdo pa si ne želi igrati takšne tekme?! Po drugi strani sem vendarle pričakoval, da je lahko tako. Trener je v zadnjem času rotiral precejšnje število igralcev. Pred tem sem veliko igral, ne morem se pritoževati, a igrati v Madridu bi bilo gotovo lepo. Kljub temu pa je bil zelo prijeten občutek biti del vsega tega. Del ekipe, ki ji je uspel tako odmeven dosežek," je dejal 19-letni Korošec iz Vuzenice.

V njegovem glasu ni bilo čutiti pretiranega vznemirjenja, deloval je zelo mirno. "Vsi skupaj smo seveda navdušeni, a smo tudi razočarani, precej razočarani. Pravzaprav je težko opisati občutke. Ni nam vseeno, nikakor ne. Kaj takega se ne zgodi pogosto in ni ravno normalno ... Dvakrat smo premagali Real, uspel nam je tak podvig, a smo kljub temu zasedli zadnje mesto v skupini. Škoda, res škoda, ampak tako pač je. Nimamo kaj. Ne preostane nam drugega, kot da to sprejmemo, s tem se je treba sprijazniti."

jaka bijol
Profimedia

Po zmagi v Moskvi smo pisali o tem, da je želel slovenski up zamenjati dres z Luko Modrićem, ki ga izjemno spoštuje, vendar namena ni dosegel. Zvezdnik Reala je to storil s svojim rojakom Nikolo Vlašićem, vendar je hkrati 'padel' dogovor, da se bo izmenjava z našim sogovornikom zgodila na Santiago Bernabeuu. Se je res? "Ne, ni se. Po tekmi ga ni bilo videti, igralci Reala so hitro zapustili igrišče in odšli v slačilnico. Takšen odziv je bil razumljiv, gostiteljem ni bilo lahko. Vem, kako so se počutili, zato se nisem niti trudil, da bi morda iskal Luko Modrića, da bi ga srečal. Nisem želel siliti vanj, to z moje strani ne bi bilo profesionalno. Drži, da je kdaj pa kdaj kakšen dres lep spomin, ampak to seveda ni moja prioriteta. V skupinskem delu lige prvakov sem ga denimo dobil od Edina Džeka, s katerim sva se med polčasom dvoboja v Rimu po naključju srečala na hodniku ob vhodu v slačilnico. Pozdravila sva se, malce poklepetala in to je bilo to," je odvrnil Jaka Bijol.

CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERETE V DANŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike