krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

rb
rb
1 14.12.2018 07:52:02

Odziv iz DINAMA: Če nas je OLIMPIJA klicala zaradi IGORJA JOVIĆEVIĆA? Poglejte, takole je ...

Martin Metelko
Kdo bo na zeleno-beli klopi nasledil Zorana Barišića?

Po slovesu Zorana Barišića iz Stožic, se samo po sebi zastavlja vprašanje, kdo ga bo nasledil? Kdo bo naslednji, ki bo dobil in sprejel ponudbo 'požiralca trenerjev'? "Odločitev o tem, kdo bo Olimpijo vodil v drugem delu sezone, bomo sporočili pravočasno," so Ljubljančani ‘razkrili’ v sredinem sporočilu za javnost, v katerem so uradno potrdili odhod avstrijskega strokovnjaka.

Medtem so igralci na oddihu, ki bo trajal do 10. januarja, ko bodo na sporedu testiranja, prvi skupni trening pred nadaljevanjem sezone pa 14. januarja. Kazalo je, da bo spremenjeno in predvsem pomlajeno zasedbo novim izzivom naproti popeljal Igor Jovićević, veljal je za prvega favorita, ki smo ga na slovenskem prvoligaškem prizorišču spoznali na klopi grofov, ko so bili v Celju v glavni vlogi ukrajinski vlagatelji.

Po odhodu iz knežjega mesta se je nekdanji up Reala vrnil v Zagreb oziroma v Maksimir, kjer je prevzel vodenje druge ekipe Dinama, v kateri so izključno mladi igralci, s katerimi je prvi del sezone v drugem kakovostnem razredu tekmovanja končal na drugem mestu za Šibenikom, obenem je bil z zasedbo U-19, ki so jo v največji meri sestavljali fantje iz drugega moštva, uspešen v ligi prvakov za mlade. Modri upi so se uvrstili v izločilne boje, kar pomeni, da bodo tako kot Nenad Bjelica in njegovi varovanci prezimili v Evropi.

Za prihod 45-letnega strokovnjaka naj bi si prizadeval zlasti Fabijan Komljenović, ki je na začetku oktobra prevzel naloge vodje mladinskega pogona, toda v tem primeru je pomembnejše, da je obenem postal svetovalec predsednika za športne zadeve. Igorja Jovićevića odlično pozna, saj je bil pred prihodom v Ljubljano njegov najtesnejši sodelavec pri Dinamu II, zdaj bi potemtakem moči združila na sončni strani Alp. Ker naj bi Olimpija priložnost na veliki sceni namenila precejšnjemu številu obetavnih mladeničev, izbira nekdanjega čudežnega dečka hrvaškega nogometa ni nelogična. V Maksimirju se je pri delu z mladimi izkazal, toda hkrati ima s tamkajšnjim klubom sklenjeno tudi pogodbo. Seveda jo lahko v vsakem trenutku (enostransko) prekine in odide, kljub temu pa nas je zanimalo, ali so aktualni slovenski prvaki morda vzpostavili stik z aktualnimi hrvaškimi prvaki, da bi se dogovorili za prestop trenerja.

vlak  dt
Cropix
"Ne, nihče iz Olimpije z nami ni navezal stika. Nihče iz ljubljanskega kluba nas ni klical in niti ni razloga, da bi nas, ker iz tega, vsaj za zdaj, ne bo nič. Igor Jovićević je naš trener in do nadaljnjega ostaja pri nas. Z nami ima sklenjeno pogodbo in ne nameravamo se mu kar tako odpovedati. Nanj v bližnji prihodnosti zelo resno računamo. Z drugo ekipo opravlja odlično delo, prav tako je bil nadvse uspešen s selekcijo U-19 v ligi prvakov za mlade. Z njim smo zelo zadovoljni in tudi z njegovo pomočjo si bomo prizadevali, da bi drugo moštvo dvignili na še višjo raven z namenom, da bi iz lastnega kadra dobili čim več igralcev za člansko zasedbo," je zelo jasen športni direktor Dinama Marijan Vlak.

Te besede seveda zelo nazorno razkrivajo, kakšno zaupanje svojih delodajalcev uživa Igor Jovićević, zato je bržčas res težko pričakovati, da bi aktualni status ogrozil s tvegano potezo, kakršna bi bila selitev v Stožice. Pri Milanu Mandariću, ki si po zadnjih stresnih dneh polni baterije v krogu družine v San Franciscu, imajo trenerji pač rok trajanja jogurta, vendar je po drugi strani prav tako res, da Olimpija predstavlja velik oder, ki gotovo mika številne strokovnjake. Prav tako kot zaslužek ...

Članki iz rubrike