Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
5 11.12.2018 03:37:29

TUDI NJEGA?! Odpisani postal VELIKI PRODAJNI ADUT, Olimpija že prejela MILIJONSKO PONUDBO zanj?

Andres Vombergar
alesfevzer.com
Pozimi bi Olimpijo lahko zapustil tudi Andres Vombergar.

Da bo zimski premor v Olimpiji vnovič zelo pester, je zdaj že kristalno jasno. Na izhodnih vratih ljubljanskega kluba so številni nogometaši. Nekateri bodo odšli tako, da bodo predčasno prekinili pogodbe, nekaj je tudi posameznikov, ki bodo ob odhodu izboljšali finančno stanje zeleno-belih. Eden takšnih je tudi Andres Vombergar.

Drugi del iztekajočega se leta 2018 je bil za v Argentini rojenega napadalca slovenskih korenin podoben vožnji z vlakom smrti. Kaj vse je moral preživeti, preden je postal udarni napadalec ljubljanskega kluba, je že vsem dobro znano. Prvi trener Olimpije v tej sezoni Ilija Stolica ga je dejansko že prečrtal, v ušesih marsikaterega navijača zeleno-belih še vedno odmevajo besede Milana Mandarića pred evropskim gostovanjem v Azerbajdžanu: "Vombergar se ni vklopil v moštvo in ne velja za klasično ’devetico’, kot nam je obljubljal Mladen Rudonja, ko je lani opravljal naloge skavta v Južni Ameriki. Ni še uradno, a verjetno se bo Vombergar vrnil v Argentino." Stvari so tedaj prišle celo tako daleč, da je bila Olimpija glede Vombergarja dejansko v resnih stikih z določenimi klubi, ki bi napadalca vzeli odprtih rok. Šušljalo se je, da bi ga zmaji lahko poslali celo na posodo v Muro oziroma Aluminij!

Toda nato je sledil zasuk nepredstavljivih razsežnosti. Ko se je srbska trenerska falanga s Stolico in Aleksandrom Linto na čelu poslovila, je vajeti začasno prevzel Safet Hadžić in Vombergarja na gostovanju v Domžalah nemudoma vrnil v udarno enajsterico. Vombergar je ponujeno zgrabil z obema rokama, na tekmi ob Kamniški Bistrici je bil z naskokom najboljši igralec na igrišču. Najprej je podal za prvi gol, drugega je zabil kar sam. Vse ostalo je zgodovina. Vombergar je čez noč postal udarni napadalec Olimpije, ko se je na trenersko klop usedel Zoran Barišić, je začel igrati iz tekme v tekmo bolje. Zdaj, ko je prvega dela sezone konec, je skupaj s soigralcem Rokom Kronavetrom in napadalcem Mure Rokom Sirkom celo najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije! Nogometaš, ki je bil že odpisan … Neverjetno, a tako zelo resnično.

ODŠKODNINA ZNAŠA DVA MILIJONA EVROV
Toda poraja se ključno vprašanje, ali sta bila zadetka, pod katera se je robustni napadalec podpisal na gostovanju v Novi Gorici, dejansko njegova zadnja v dresu Olimpije. Glede na trenutno razmišljanje predsednika Milana Mandarića in ostalih v vodstvu kluba zelo verjetno. Fant iz Villa Luzuriage v Buenos Airesu je ta trenutek najmočnejši prodajni adut Olimpije. Z dobrimi igrami si je močno navil ceno, in če bo Olimpija uspela v svoji nameri, potem bo v zimskem prestopnem roku dobro zaslužila. Zelo dobro. Za slovenske razmere celo odlično. Po naših informacijah se zmajem nasmiha milijonski zaslužek. Odškodnina naj bi bila postavljena na okrogla dva milijona evrov, prav tako naj bi se že našlo nekaj uvodnih snubcev, ki so pripravljeni zadovoljiti Mandarićeva finančna pričakovanja in Vombergarja pripeljati k sebi. Med klubi, ki se smukajo okrog 24-letnika, naj bi bil tudi madžarski klub ...

vombergar olimpija
alesfevzer.com

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike