gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 10.12.2018 18:33:13

ZASUK V PRIMERU ASTORI! Tožilstvo je ukrepalo takoj, ko so na dan prišli novi dokazi

vszi
Četrti marec bo v nogometnem svetu, še posebej pa med navijači Fiorentine za vedno ostal dan žalosti. Pred dobrimi devetimi meseci je namreč pred tekmo v hotelu v nenavadnih okoliščinah umrl italijanski reprezentant Davide Astori.

Italijansko tožilstvo je danes podalo obtožnico za povzročitev smrti iz malomarnosti proti dvema zdravnikoma, ki sta italijanskemu nogometašu Davideju Astoriju izdala potrdilo, da je zdrav. Astori je marca umrl med spanjem v hotelu v Vidmu, kjer je njegova ekipa Fiorentina prebivala pred tekmo z Udinesejem. Vzrok smrti je bil srčni zastoj.

Zdravnika, ki delata v bolnišnicah v Firencah in Cagliarju, sta nogometašu izdala zdravniško potrdilo, da je zdrav in lahko igra, čeprav naj bi vedela, da ima težave s srcem oziroma da so preiskave pokazale nepravilnosti v delovanju srca.



Tožilstvo je ukrepalo nekaj dni zatem, ko je časnik iz Firenc La nazione objavil podatke zdravniških pregledov nogometaša iz let 2016 in 2017 oziroma izvidov EKG, ki kažejo nepravilnosti delovanja srca. Časnikarji so dokumentacijo medtem že predali tožilstvu.

Astori, ki je umrl pri komaj 31 letih, je za Italijo odigral 14 tekem, poleg Fiorentine pa je bil v karieri član Milana, Pizzighetoneja, Cremoneseja, Calgarija in Rome. Fiorentina in Cagliari sta se po njegovi smrti odločila, da v njunih ekipah nihče nikoli več ne bo nosil številke 13, ki jo je pri obeh imel preminuli Astori.

Članki iz rubrike