Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

dm
dm
1 27.11.2018 08:42:48

Junak Mure Tomi Horvat POVSEM ISKRENO o tem, ZAKAJ je zapustil Maribor in odšel k črno-belim!

Martin Metelko
Prekmurje slavi najstnika.

Šele 19-letni Tomi Horvat je z dvema zadetkoma na gostovanju v Stožicah postal nesporni junak številka ena ne samo v Murski Soboti, pač pa precej širše. Tudi na Štajerskem, kjer navijači Maribora hvalijo svojega nekdanjega mladinca, ki je s svojima prvima goloma v prvi ligi vijoličastim omogočil, da se še malce bolj odlepijo od Olimpije.

Po koncu tekme se je 19-letnemu mladeniču smejalo, pa čeprav je moral kljub svojima dvema zadetkoma poskrbeti za Murino opremo, ki jo je najprej zložil v črno-beli avtobus. Šele nato je stopil pred naš diktafon, nasmejan do ušes. "Še vedno moram nositi opremo, sem pač najmlajši," je skomignil z rameni ob naši opombi, da mu kot novopečenemu junaku Prekmurja verjetno ne bi bilo treba početi stvari, za katere so v klubih po navadi zadolženi najmlajši, najbolj zeleni nogometaši. "To ni pomembno. Tudi če zadeneš, se takšne stvari ne spremenijo," nam je v smehu zatrdil izjemno razpoloženi vezist Mure.

Za Horvata sta bila omenjena zadetka prva v njegovi članski karieri. In ne bi mogla priti v boljšem trenutku. Mladenič je izjemno opozoril nase in znova je na plan prišla njegova nenavadna zgodba. Na začetku prejšnje sezone je bil namreč Horvat verjetno celo prvo ime mariborskih mladincev, v mladinski ligi prvakov je zabil edini gol ob zmagi nad Spartakom, v mladinskem državnem prvenstvu je kot vezist na devetih tekmah dosegel devet zadetkov. Nato pa je popolnoma izginil. Ker ni želel podaljšati pogodbe z vijoličastimi, so ga pri Mariboru pač postavili na stranski tir. Pol leta je bil na hladnem, nato pa odšel v Prekmurje in se vrnil v Muro, za kateri je igral, preden se je preselil v Ljudski vrt.

"V Muro sem šel, ker v Mariboru mladim ne ponujajo toliko priložnosti. Razmišljal sem, da bom v Murski Soboti dobil več priložnosti, več minut, da se bom tu lahko bolje dokazal in bolj napredoval. Upam, da sem storil pravi korak. Vedno je treba zelo veliko delati, vedno si lahko boljši; nikdar ni dovolj. Nogomet gre naprej in ves čas moraš trdo delati, da ostaneš na pravi poti," je svojo poletno odločitev pokomentiral novi junak Mure.

CELOTEN POGOVOR S TOMIJEM HORVATOM, V KATEREM NAM JE MED DRUGIM RAZKRIL, KAJ BO STORIL Z 'RUNDAMI', KI JIH BO ZAGOTOVO DOBIL OD ČRNO-BELIH NAVIJAČEV, SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike