kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 27.11.2018 08:16:22

Matko Obradović ZNOVA ŠOKIRAL: Hvala Green Dragonsom, ker so mi PLAČALI VEČERJO!

alesfevzer.com
Skupaj z velikim junakom dvoboja med Olimpijo in Muro, Tomijem Horvatom, je bil Matko Obradović gotovo najbolj izpostavljen nogometaš črno-belih.

Ne toliko zaradi svojih obramb, pač pa zato, ker so želeli kar sredi obračuna Green Dragonsi obračunati z njim.

Po koncu petkove tekme v Stožicah je Matko Obradović nasmejan stopil pred naš diktafon. Zavedal se je, da ga bomo v največji meri spraševali o dogodku v drugem polčasu, ko je z nečim tako zelo razbesnel Green Dragonse, da so slednji na vsak način želeli priti na igrišče in fizično obračunati z njim. Navijače Olimpije so družno zaustavili šele policisti in varnostniki, Obradović, v katerega so poleteli številni predmeti, skoraj pa bi ga zadela tudi goreča bakla, je pojasnil, kaj se je dogajalo. "Ničesar nisem storil, nikakršne provokativne gestikulacije," je začel hrvaški vratar. "V mene so metali bakle, kovance in ostale predmete. Kaj hočemo ... Jaz nisem ničesar storil. Mogoče so mislili, da bom pobegnil od vsega tega, toda jaz sem stopil prednje, češ še naprej mečite stvari v mene. Mislim, da jih je to razjezilo," je dodal.

V nekem trenutku je bilo videti, da bodo Dragonsi uspeli prebiti blokado, ki so jo do takrat sestavljali samo varnostniki – policisti so se pridružili malce pozneje, ko so uvideli, da je vrag odnesel šalo –, in da bodo uspeli priti do vratarja Mure. Ga je bilo zaradi tega kaj strah? "Ne, ni me bilo strah. Vem, da je vse to v žaru borbe in da ni nikakršnih zamer ne z moje ne z njihove strani. To so takšni navijači, zares jim ničesar ne zamerim," je dejal nekdanji vratar Maribora. In z nasmeškom na obrazu pristavil: "Pobral sem vse kovance, ki so jih zmetali vame, in zbral sem dovolj denarja za dobro večerjo, zato se jim zahvaljujem." Po koncu tekme se je Obradović obrnil k severni tribuni, na kateri so nastanjeni Green Dragonsi, in jim zaploskal. Sarkastično? "Iskreno. Resda smo rivali, še posebej ker sem bil jaz dolgo let član Maribora in Viol, toda oni so zares dobri navijači. Naredijo dobro vzdušje in vsa čast za to. Vedno mi je bilo v veselje braniti na tekmah v Stožicah. Vnovič so Dragonsi naredili odlično vzdušje in aplavz na koncu tekme je bil mišljen kot čestitka za rojstni dan. To ni bila nikakršna provokacija, prisežem," je odgovoril prvi vratar Mure.

To zmorejo samo ekipe, ki imajo velika jajca

Obradović je razkril, da so mu le nekaj minut po koncu tekme čestitali vratarji Maribora, ki so bojda dejali, da je Murin remi povsem zaslužen. Jasno, v vijoličastem taboru so se remija Olimpije še kako razveselili, saj so le nekaj ur pozneje z zanesljivo zmago nad Krškim večnim rivalom pobegnili na šest točk prednosti. "Pustili smo srce na igrišču, odigrali smo zelo dobro tekmo. Malce slabše smo začeli. Ne bom rekel, da smo bili slabi v organizaciji igre, a zmožni smo igrati še precej bolje. Toda uspelo se nam je izvleči in mislim, da je točka v gosteh pri Olimpiji zelo lep uspeh," se je Obradović, ki je nazadnje v Stožicah še v dresu Maribora storil veliko napako, ki je prinesla vijoličastim izpad iz pokalnega tekmovanja, ozrl na petkov obračun. "V moji glavi ni bilo tiste pokalne tekme med Olimpijo in Mariborom. Vsak dvoboj je zgodba zase. Prišli smo naredit dober rezultat. Uspelo nam je, zadovoljni smo. Bili smo na dnu, dobro smo se dvignili. Z 0:2 se dvigniti na 2:2 v gosteh proti takšni ekipi … To zmorejo samo ekipe, ki imajo izjemen karakter in velika jajca," se je dotaknil svojega zadnjega gostovanja v prestolnici.

Pri prvem zadetku Olimpije so nekateri dejali, da bi lahko 27-letni Hrvat boljše posredoval. Da bi lahko žogo po Kronavetrovem strelu odbil bolj na stran. Obradović jo je odbil tako, da je prišla do Vombergarja, ki jo je poslal v mrežo. "Veste, da sem sam sebi vedno največji kritik, toda ne vem, ali bi lahko bolje reagiral pri golu Olimpije. Težko. Vombergar se je znašel sam na odbiti žogi in pospravil jo je v mrežo. Morda bi lahko žogo odbil malce bolj na stran, vendar je bil dober strel. Igrišče je bilo mokro, žoga je bila hitra kot naboj, zato je bilo težko bolje reagirati," je odgovoril Obradović. In se za konec dotaknil tudi črno-bele invazije v Ljubljano in velikega števila Murinih navijačev v Stožicah, ki so pripravili izjemno vzdušje: "Kot vedno znova poudarjamo: navijači so naš 12. igralec. Z nami so tako v dobrem kot v slabem. Po tem se vidi, da so pravi navijači. Da imajo zares radi klub. Niso takšni, da ko je dobro, so vsi z ramo ob rami s klubom, ko je slabo, pa vsi pljuvajo. Tega v Murski Soboti ni. So naša velika moč."

Članki iz rubrike