Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ro
ro
0 04.11.2018 13:10:41

Bivši trener MURE pred dvobojem z MURO o MURI z izbranimi besedami

Aleš Cipot/Fotolens
Nogometaši Aluminija in Mure bodo v zgodnjem nedeljskem večeru odigrali zadnjo tekmo 15. prvenstvenega kroga, v Kidričevem bosta moči merila udeleženca polfinala pokalnega tekmovanja.

"Zadovoljni in veseli smo, da je bil trud poplačan," se je na uvrstitev njegove ekipe v polfinale Pokala Slovenije odzval trener Aluminija. Kidričani so unovčili ugodno izhodišče iz Krškega, kjer je bil izid 2:2, povratni obračun pa se je razpletel brez gola. "Dogajanja na igrišču so bila odvisna od rezultata prve preizkušnje in temu smo se prilagodili. Sicer smo poskušali biti tudi nevarni, a po nepotrebnem vendarle nismo tvegali, da nasprotniku ne bi omogočili priložnosti," je povedal Oliver Bogatinov.

bogatinov gw
Grega Wernig

Časa za pretirano slavje ni bilo, saj je danes na sporedu naslednji prvenstveni obračun. V Kidričevo prihaja Mura, ki je prav tako napredovala v polfinale pokalnega tekmovanja, hkrati je Ante Šimundža odpočil nekatera svoja zelo močna orožja. "Mura bo s tega vidika v prednosti. Kaže veliko igrivost, agresivnost in tudi kolektivnost, ki je bila zelo očitna v zadnjem dvoboju z Gorico. Fantje, ki so dobili priložnost, so se kolektivno potrjevali, in ne individualno dokazovali, kar se v takšnih primerih pogosto dogaja. To razkriva moč kolektiva, v katerem so vloge jasno razdeljene," je z zanimivim razmišljanjem postregel nekdanji trener Mure in dodal: "Zavedamo se, da bo na nasprotni strani kakovosten tekmec, čeprav smo do zdaj osvojili dve točki več. Čaka nas zelo zahtevna naloga, optimizem pa črpamo tudi iz tega, da na zadnjih šestih tekmah v Kidričevem nismo dobili gola. To je naša moč domačega igrišča."

Muraši so si s pokalno zmago še dodatno okrepili samozavest ob prepričanju, da so se sposobni prvič v dozdajšnjem delu prvenstva v gosteh veseliti vsega izkupička. Alen Kozar, Špiro Peričić, Luka Bobičanec, Nino Kouter, Rok Sirk in Klemen Šturm so med tednom dobili malce oddiha, v Kidričevem bodo spet na igrišču. "Pred nami je še ena zahtevna preizkušnja proti ekipi, ki na svojem igrišču igra zelo dobro. Ustrezno se bomo pripravili in si prizadevali, da bi se predstavili v želeni podobi," pravi Ante Šimundža.

Članki iz rubrike