900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ro
ro
0 04.11.2018 10:59:10

POŽEG VANCAŠ pred spopadom z VIJOLIČASTIMI: Da je MARIBOR RANJEN? Poglejte, jaz mislim ...

Jurij Kodrun
Celjani po dveh zaporednih zmagah mirno in v dobrem ozračju pričakujejo današnji dvoboj z Mariborom, hkrati so prepričani, da so sposobni dobrega rezultata.

"Pripravljamo se kot na vsako drugo tekmo. Lahko smo sproščeni, dati moramo vse od sebe in storiti vse, da bi izkoristili priložnosti. Menim, da jih bomo imeli kar nekaj, če bomo pravi. Vemo, kdo in kaj je Maribor in da se mu bomo morali v igri bržčas podrediti. Imamo mlado ekipo in moramo biti pozorni na to, da tekmeca ne bi spoštovali v preveliki meri, da se nam ne bi ponavljale napake z nekaterih prejšnjih preizkušenj. V obrambi moramo biti skrajno zbrani, gol lahko dosežemo, vse je mogoče," je pred štajerskim obračunom odločen Rudi Požeg Vancaš.

Zdi se, da je forma Celjanov na primerni ravni. "Mislim, da v tej sezoni še nismo sestavili tekme, v kateri bi vseh 90 minut odigrali na želeni način. Vedno nam nekaj zmanjka; 20 minut ali celoten polčas. Dogajajo se nam nihanja, kar je bržčas v precejšnji meri tudi posledica mladosti. Ob ugodnem izidu se podzavestno povlečemo nekoliko preveč v obrambo, kar nam povzroča preglavice, in prizadevati si moramo, da bi to odpravili," pravi celjska desetica.

Maribor je na večnem derbiju doživel hud udarec in bolečino nekoliko ublažil z uvrstitvijo v polfinale pokala, toda gotovo je še vedno vsaj malce ranjen. "Mislim, da se lahko težko zgodi, da bi bil Maribor v slovenski ligi ranjen. Kljub porazu z Olimpijo ima na vrhu lestvice še vedno prednost, igralci pa so dovolj psihično močni, da to pretirano ne vpliva na njih. Morda so Domžale v sredo v pokalu odigrale najboljšo tekmo v dozdajšnjem delu sezone, vijoličasti pa so namen dosegli v treh minutah in vnovič pokazali kakovost, ko so v na videz izgubljenem položaju. Ne, mislim, da poraz na derbiju ne bo negativno vplival na njihovo podobo."

Vijoličasti bodo oslabljeni, zaradi takšnih in drugačnih razlogov bodo manjkali  Jasmin Mešanović, Dino Hotić, Jan Mlakar, Martin Milec ... "To je seveda plus za nas, ampak s tem se ne slepimo. Maribor ima dovolj širok in kakovosten kader, tako da se odsotnosti posameznikov ne poznajo kaj prida," je prepričan zvezdnik celjskega prvoligaša.

Kakopak nas je zanimal tudi njegov komentar izbire začasnega selektorja, na prihajajočih preizkušnjah v ligi narodov bo izbrano vrsto vodil Igor Benedejčič. "Že do zdaj sem v reprezentanci sodeloval z njim in ga dobro spoznal. Če že gre za začasno rešitev, boljše izbire ni moglo biti."

Članki iz rubrike